Loading...

Ezek mind nektek köszönhetően valósultak meg – Nyertes ötletek a részvételi költségvetésben

A részvételi költségvetés lényege pofonegyszerű: az itt élők szándékairól, véleményéről, érdekeiről szól. Évről évre.

A közösség tagjai döntenek arról, mire költsön az önkormányzat (idén már) 180 millió forintot. Kitalálják, beküldik, megvitatják és megszavazzák a javaslatokat.

Az alábbi ötleteket mind tőletek kaptuk. Ti javasoltátok őket, és ti döntöttek arról, hogy valósítsuk meg őket. Nektek köszönhetően lesz ezektől a fejlesztésektől jobb és élhetőbb Józsefváros. Köszönjük!

Segítsetek ebben az évben is jó ötletekről jól dönteni.

Az eddig megvalósult nyertes ötletekből néhány:

Az Egy VÍGabb utca projekt keretében a Víg utca magaságyásokkal lett gazdagabb, számos közösségi program valósult meg, és az egész útszakasz zöldebb, színesebb lett. Hogy milyen legyen az utca végleges képe, és mit gondoltok az elmúlt hónapok beavatkozásairól, arról hamarosan kérdőívben kérdezünk meg titeket. További részletek.

A Bérkocsis utca és a Fecske utca kereszteződése teljesen akadálymentes lett a járdaperemek lesüllyesztését követően, így végre ott is akadálytalanul lehet közlekedni. További részletek.

Elindult a Madárbarát Józsefváros program. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel való szakmai egyeztetést követően Józsefváros kilenc parkjában összesen 51 odút helyezünk ki, illetve két helyszínen tanösvényt alakítunk ki. A cél a biológiai sokféleség fokozása és hogy az itt élő fajok minél teljesebb létszámban, minél kedvezőbb környezetben élhessenek a területen. További részletek.

Közösségi kertet és játszóteret alakítunk ki a Vajda Péter iskolában. A kert létesítésére kijelölt helyszín a Vajda Péter iskola egy jelenleg nem használt, kerítéssel leválasztott része, ahol játszóteret is kialakít az önkormányzat, illetve egy, szintén az iskola területén lévő korábbi játszóteret felújítunk. A közösségszervezés és a tervezés 2024 első felében zajlik. További részletek.

Teljes állású fogyatékosügyi referensünk, Egyedi-Gazsi Beáta az érintett közösségek felmerülő igényeire és speciális szükségleteire keresi a megfelelő válaszokat. Az ezzel kapcsolatos problématérképek folyamatos frissítésével, sok találkozóval és párbeszéddel, előremutató kezdeményezésekkel. A szemléletváltás alapvető fontosságú, mondja. További részletek.

Öt mikropark épült a kerületben, amelyeket mind egy-egy helyi, örökbe fogadó közösséggel együttműködésben alakítottunk ki. Ezek az apró zöldterületek alkalmasak lehetnek pihenésre, beszélgetésre, leülésre, de akár játékra is. További részletek.

A hajléktalan emberek nappali ellátását végző intézményekkel együttműködésben olyan programokat szerveztünk, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítottak az érdeklődőknek, segítették az együttélés konfliktusainak csökkentését, és lehetőséget biztosítottak a szociális szolgáltatások, az önkormányzat és az érintettek közötti kapcsolat megerősítésére. Megvalósult programok: kirándulás, pingpongozás, sakkbajnokság, közös virágültetés, tréningek, Füvészkert-látogatás, motivációs és önismereti klub. További részletek.

2023 tavaszán kézműves- és növényvásárt tartottunk a Horváth Mihály téren a Föld napja körül szerveződő tematikus hét keretein belül. Az esemény előkészítésében helyi közösségek is részt vettek. További részletek.

Kutyás közösségfejlesztő programjaink részeként valósult meg több Szedd össze magad! akció, problémafeltáró séta és józsefvárosi kutyás nap. Ezek célja volt, hogy a kerületi kutyatartók tudatosabbak és körültekintőbbek legyenek, Józsefváros pedig tisztább. A kutyaürülék összegyűjtését számos módon segítjük, a figyelemfelhívó kampányok mellett ingyenes gyűjtőzacskókkal is. További részletek.

Itt tudod figyelemmel kísérni az egyes projektek alakulását.

Ne maradj le a friss és fontos hírekről: iratkozz fel a részvételi hírlevélre.

Várjuk a Te ötleteidet is! Ne szalaszd el a lehetőséget: február 10-ig online és személyesen is tudsz ötletet beadni a 2024-es részvételi költségvetésben.

Kérdésed van? Keress minket:

Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63–67. fszt. 3/1.
reszvetel@jozsefvaros.hu
+36 1/459-2139

Figyelmedbe ajánljuk:

Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
To top