Loading...

Nappali programok hajléktalan emberek számára

Ötlet beküldési éve:
2022
Ötlet helyszíne:
Józsefváros
Lebonyolító:
Humánkapcsolati Iroda, Közösségi Részvételi Iroda
Megvalósítás jelenlegi státusza:
Egyeztető folyamat
Előkészítés
Megvalósítás
Kész
1
2
3
4
Megvalósítás becsült költsége:
4 000 000 Ft
Részletek:

A hajléktalan emberek nappali ellátását végző intézményekkel együttműködésben olyan programok szervezése, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítanak az érdeklődőknek, segíthetik az együttélés konfliktusainak csökkenését, és lehetőséget biztosítanak a szociális szolgáltatások, az önkormányzat és az érintettek közötti kapcsolat megerősítésére, a további együttműködés alapjainak megteremtésére. A részvételi költségvetésben meghatározott költségkeret különböző fókuszú programok megvalósítását teszi lehetővé: képzések, foglalkozások, olvasókör, tematikus séták mellett közös használatú helyiségek rendbetétele, festése, közösségi kert létrehozása, vagy akár az intézmény előtti közterület rendezése, fejlesztése. A programok az intézmények és az érintettek igényei szerint szerveződnének többek között önkéntesek bevonásával, amely jó lehetőséget biztosít a társadalmi érzékenyítésre is.

Hol tartunk a megvalósítással?

Az ötletbeadóval, majd a kerületben dolgozó szakemberekkel egyeztettünk. 2023 március végén kiírtuk a pályázatot a programok megvalósítására. Az összes pályázó kapott támogatást, a nyertes programok itt olvashatóak.

A fel nem használt 1.706.697 Ft támogatási keret felhasználása érdekében 2023. őszén újabb pályázatot írt ki az Önkormányzat, amelynek nyertesei itt találhatóak.

Kapcsolódó hírek:
To top