Loading...
Ötlet helyszíne:
Víg utca
Lebonyolító:
Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt.
Megvalósítás jelenlegi státusza:
Egyeztető folyamat
Előkészítés
Megvalósítás
Kész
1
2
3
4
Megvalósítás becsült költsége:
8 000 000 Ft
Szavazólap:
Eredeti, beküldött ötlet(ek):
Részletek:

A Víg utca Rákóczi téri csarnok mögötti szakaszán a parkolósáv megszüntetése. A piac üzemeltetéséhez szükséges rakodótér meghagyása mellett a terület zöldítése, az itt működő vállalkozások igénye esetén a kitelepülés lehetőségének biztosítása. A terv becsült költségéhez tartozik a szakasz átalakításának átfogó tervezése, melynek részét képezi 1) a kerékpáros és gyalogos közlekedést segítő forgalomcsillapítás vizsgálata, 2) az utca közmű-rendszerének felderítése, hogy megtudjuk, kivitelezhető-e a szakasz hosszútávú zöldítése fák telepítésével, valamint 3) a Víg utcában működő vállalkozások láthatóvá tételét és a kihasználatlan üzlethelyiségeket vonzóvá tevő átalakítások tervezése a járda szélesítésével. Megjegyzés: A részvételi költségvetés keretében csak a fenti kezdetleges térrendezés kivitelezése lehetséges. A Józsefvárosi Önkormányzat csak a tervezést követően tud elköteleződni a további átfogó átalakítások mellett.

 

Helyszín:
Hol tartunk a megvalósítással?

A Rév8 egyeztetett az ötletbeadóval, majd elkészítették a fejlesztés koncepcióját. Az utca terveit a környéken lakók bevonásával véglegesítette a Rév8. A lakóktól és helyi vállalkozóktól kapott visszajelzés alapján az aszfalt állapota és a vízelvezetés kérdése jelentős problémát jelent az utca életében. A Rév8 és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ közösen keresett megoldást erre a problémára, így a nyár folyamán sor került a kopóréteg-cserére a Víg utca Déri Miksa utca és Vásár utca közötti, páros oldalán.

2023 őszén elindul az utca kétütemű átalakítása, első körben a forgalmi rend megváltoztatásával, utcabútorok kihelyezésével, és közösségi események megvalósításával.

Kapcsolódó hírek:
To top