Loading...

II. János Pál pápa tér kutyabarát fejlesztése

Ötlet beküldési éve:
2022
Ötlet helyszíne:
II. János Pál pápa tér
Lebonyolító:
Városépítészeti Iroda
Megvalósítás jelenlegi státusza:
Egyeztető folyamat
Előkészítés
Megvalósítás
Kész
1
2
3
4
Megvalósítás becsült költsége:
10 000 000 Ft
Részletek:

A terv célja a tér kihasználtságának növelése és az azt használó közösségek együttélésnek segítése. A fejlesztés új integrált és interaktív kutyás tér kialakítását, a meglévő kutyafuttatók felülvizsgálatát és fejlesztését célozza, valamint lehetővé tenné a parkban található ivókutak és szemetesek átalakítását, és vizsgálná azt, hogy hogyan lehetne növelni a park öntözött felületeit. A tér tervezésekor elsődleges szempont az azt használó – nem csak kutyás! – közösségek bevonása. A park kihasználtságából adódó konfliktusok kezelése csak olyan folyamaton keresztül lehetséges, amely nemcsak figyelembe veszi a park használóinak véleményét, hanem valódi infrastrukturális fejlesztések megvalósításával reagál a felmerülő igényekre is. A téren jelenleg is aktív kutyás közösség működik, amely az ide járó kutyások szemléletformálását és bevonását végzi. A részvételi folyamat célja, hogy több használó csoport is közösséggé szerveződve vegyen részt a park tervezésében és az így teremtett értékekre közösen vigyázzunk.

Helyszín:
Hol tartunk a megvalósítással?

A Józsefvárosi Önkormányzat – együttműködésben a park tulajdonosával, a Fővárosi Önkormányzattal -, megismerte a teret használó csoportok igényeit, így ez alapján tudja megújítani a parkot. Az Önkormányzat célja egy olyan park létrehozása, amelyben mindenki otthon érzi magát és amelyben a józsefvárosiak egymást és a teret tiszteletben tartva, a zöldfelületeket óvva tudják a számukra kedves tevékenységeket végezni.

A társadalmi egyeztetés során megfogalmazott több mint 600 javaslat alapján összeállított javaslatcsomag három részből áll:  1) a park kutyabarát fejlesztése, 2) kisebb léptékű fejlesztések, 3) nagyobb léptékű és hosszabb távú fejlesztések.

A parkot érintő hosszú távú fejlesztésekkel kapcsolatos döntések előkészítése jelenleg is zajlik.

A téren elindultak a munkálatok, jelenleg a kutyafuttató átalakítása zajlik.

Képek a fejlesztésről:
Kapcsolódó hírek:
To top