Loading...

Dankó utcai zöldfelület újranyitása és hasznosítása

Ötlet beküldési éve:
2022
Ötlet helyszíne:
Dankó utca
Lebonyolító:
Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.
Megvalósítás jelenlegi státusza:
Egyeztető folyamat
Előkészítés
Megvalósítás
Kész
1
2
3
4
Megvalósítás becsült költsége:
10 000 000 Ft
Részletek:

Az egykor sok pénzből kialakított sportudvar sok konfliktust okozott, mert a telket körülvevő házak lakói nehezen viselték a sportolással összefüggő zajt. A sport helyett ezért magaságyások épültek, amelyek a karbantartás hiánya miatt tönkrementek. Az udvar lezárásával egy nagy zöldfelület hasznosításának lehetősége veszett el. A sűrűn beépített Népszínház- és Magdolna negyedekben nagyon kevés a közösségi tér és kevés az erre alkalmas, nagy alapterületű önkormányzati tulajdonú telek is, ezért kiemelten fontos, hogy a meglévő zöldfelületek karbantartásával vonzóvá és élvezhetővé tegyük a kerületrészt mindenki számára. A terv célja az udvar zöldfelületeinek rendbetétele, ülőfelületek kilakítása, a közösségi kertészet lehetőségének újbóli megteremtése. Az udvar olyan tevékenységekhez biztosítaná a teret, amelyek nem zavarják a környéken élők nyugalmát (például sakkozás, jóga, petanque). Az udvar újranyitását egyeztetés előzné meg, amelyben a lakóközösségek és érdeklődő szervezetek, csoportok mondhatnák el az igényeiket.

Hol tartunk a megvalósítással?
Az ötletbeadóval megvalósult egyeztetést követően elindult az udvar zöldfelületének rendezésére és új funkciók kialakítására irányuló tervezése. A Józsefvárosi Önkormányzat a környék lakóinak tapasztalatait és igényeit figyelembe véve szeretné újranyitni a Dankó utca 18. szám alatt található udvart. Ezért a tervezett fejlesztésről kérdőíves igényfelmérés segítségével kérdeztük meg a józsefvárosiak véleményét. Ennek az igényfelmérésnek az eredményei alapján raktuk össze a programkínálatot és a házirendet.
2024. március 21-én a józsefvárosi képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat újranyitja a Dankó udvart.

Május elsején, sok szeretettel várunk mindenkit a Dankó udvarban. Májusfadíszítéssel, akadályversennyel, arcfestéssel, társasozással készülünk, sőt a résztvevők egy tombolasorsoláson is részt vehetnek, ahol a fődíj egy elektromos roller!

Majális a Dankó udvarban

Időpont: 2024. május 1., szerda 15.00-18.00 óráig
Helyszín: Dankó utca 18.

Ha nem szeretne lemaradni a Dankó udvar nyitásáról iratkozzon fel a hírlevelünkre: https://dankoudvar.hu

Kapcsolódó hírek:
To top