Loading...

Te dönts, indul a szavazás!

Május 15-én elrajtolt a második józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása. Június 15-ig van lehetőséged, hogy te dönts: mire költsön 150 millió forintot a kerület! A szavazáson minden 16. életévét betöltő józsefvárosi lakos szavazhat. Add le a szavazatod online vagy személyesen.

Online:

Szavazni regisztrálást követően itt az oldalon, a szavazás menüpontra kattintva lehet.

Személyesen:

A szavazási időszakban keresd standjainkat és a Részvételi Pontokat kerületszerte. A szavazás időszaka alatt több kitelepülést is szervezünk, ahol részletesen is megismerkedhetsz az ötletekkel. A standolásról és eseményekről aktuális információkat a Közösségi Részvételi Iroda Facebook-oldalán teszünk közzé.

A Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában is tudsz személyesen szavazni (Baross u. 63-67.)!

2023 februárjától márciusáig 230 ötletet küldtek be a józsefvárosiak, amelyekből végül a Polgármesteri Hivatal munkatársai és a helyi lakosokból álló lakossági munkacsoportok választották ki a szavazólapra kerülőket.  Az összes beküldött ötletet itt találod. A kiválasztás folyamatáról itt olvashatsz.  

Mi a szavazás tétje?

Józsefváros lakosai idén 150 millió forint sorsáról dönthetnek. A kerületet három körzetre osztottuk és a megszavazott ötleteket az önkormányzat körzetenként 40 millió forintig valósítja meg. A helyhez nem köthető, teljes kerületet érintő projektekre 30 millió forintot tettünk félre.

Hány szavazatom van?

Összesen 5 szavazatod van. Ebből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet a másik két körzetben, és egyet a teljes kerületet lefedő ötletre oszthatsz ki.

Mik azok a körzetek?

Honnan tudom, hogy melyik körzetbe tartozom?

A folyamatban Józsefvárost 3 körzetre osztottuk. A beérkező ötleteket ebben a három körzetben, megvalósításuk helyszínének megfelelően osztottuk szét. Regisztrációdat követően, az általad megadott lakcím alapján megállapítjuk, hogy melyik körzetbe tartozol és ez alapján vehetsz részt a szavazáson. 

 

További információ:

Közösségi Részvételi Iroda
reszvetel@jozsefvaros.hu
+36 1/459-2139
reszvetel.jozsefvaros.hu

Figyelmedbe ajánljuk:

Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
Ennek a helynek a vécéjét bárki ingyen használhatja! – Újabb nyilvános illemhelyek Józsefvárosban a részvételi költségvetésnek köszönhetően
To top