Loading...

Ötletelő műhely az I. körzetben március 16-án

A 2022-es részvételi költségvetés során a kerületi lakosok 120 millió forint elköltéséről dönthetnek. Annak érdekében, hogy az egyes kerületrészek ne egymással versenyezzenek és ne alakuljon ki nagy területi és részvételi egyenlőtlenség, Józsefvárost 3 körzetre osztottuk. A 3 körzetet a hagyományos negyedhatárok mentén alakítottuk ki úgy, hogy megközelítőleg azonos lakosságszámot képviseljenek. A 3 körzetben 40-40 millió forintos összeghatárig valósulnak majd meg az ötletek.

A Jószefvárosi Részvételi Költségvetés két fő szakaszból áll: ötletbeadás márciusban és áprilisban; majd szavazás júniusban és júliusban. De mi is az az ötletbeadás? Hogyan lesz egy problémából ötlet? Milyen ötleteket érdemes beadni és milyeneket nem? Ebben segítenek a körzetek ötletelő műhelyei, amelyekre Téged is várunk!

A 2022 március elejétől április végéig zajló ötletbeadási szakaszban a kerületben 3 ötletelő műhelyt szervezünk, ahova azokat várjuk, akik szeretnének a részvételi költségvetésbe ötletet beadni, de még nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének, bizonytalanok az ötletük kidolgozottságában, vagy tudják, hogy milyen probléma megoldásán dolgoznának, de még nem találtak jó megoldást rá.

Az ötletelő műhelyeken a résztvevők egy vezetett beszélgetésen keresztül fejleszthetik ötleteiket, találhatnak közösen megoldást a felvetett problémákra és választ a dilemmáikra. Ezeket az eseményeket segítségképpen szervezzük és természetesen úgy is le lehet adni ötletet, ha nem veszel részt egyetlen műhelyen sem.

Az 1. körzet ötletelő műhelyét március 16-án, szerdán 18 órától tartjuk a Horánszky u. 13-ban található H13-ban. Ide a Palotanegyed, Csarnoknegyed és a Corvin negyed lakóit várjuk.

Gyere és ötleteljünk együtt, és ne feledd: a Te pénzed, a Te döntésed!

 

Figyelmedbe ajánljuk:

Józsefvárosi részvételi költségvetés 2024 – Önkéntestalálkozó
Közös ünneplés vízipisztolycsatával – Részvételi Költségvetés 2023 After
Július 21.: Ünnepeljük együtt a részvételi költségvetés nyerteseit!
Május 20.: Hot-dogozz velünk a Szenes Iván téren!
To top