Loading...

Beszélgessünk a Részvételi Költségvetésről! – szakmai konferencia

2022. november 18-án, 10 és 19 óra között várunk mindenkit a K-Monitor és a Közösségi Részvételi Iroda közös konferenciájára, melynek témája az önkormányzati szintű részvételi költségvetés tapasztalatai és lehetséges fejlődési irányai Magyarországon, különös tekintettel a bevonás erősítésére, az önkormányzati ciklus végére és az önkormányzatok szűkülő mozgásterére.

Helyszín: Grund (Budapest, Nagy Templom utca 30, 1082)

FONTOS: A program ingyenes, de a műhelyeken való részvétel 10 és 17 óra között regisztrációhoz kötött.

Amennyiben érdeklődik a műhelyek iránt, kérjük, regisztráljon itt!

A 17 órakor kezdődő záró kerekasztal-beszélgetés azonban nyitott, regisztráció nélkül is megtekinthető és élőben is közvetítjük a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldalán.

Olyan önkormányzati munkatársak, civilek, kutatók vagy aktív állampolgárok részvételére számítunk, akik azért dolgoznak, hogy minél többek beleszólhassanak településük fejlesztésébe.

Program:

10:00-10:15 Köszöntő (K-Monitor és Közösségi Részvételi Iroda), a nap programjának ismertetése

10:15-12:00 Módszertani műhely (a Közösségi Részvételi Iroda vezetésével)

Bevonás, mélyítés: Hogyan lesz több résztvevő? Hogyan érjük el a marginalizált csoportokat? Kik maradnak ki, és kik dominálják a meglévő folyamatokat?
“Részvételi minimum”: mitől lesz ismert, elfogadott a folyamat eredménye? Milyen eljárási, kommunikációs feladatok vannak a részvételiség eltérítése, kiüresítése ellen?

12:00-12:20 Kávészünet

12:20-14:00 Rendszerszintű kihívások műhely (K-Monitor)

Koordinációs kihívások: mire való a részvételi költségvetés és mire nem? Koordináció a hivatallal és a többszintű önkormányzati rendszerben / a kötelező-önként vállalt feladatok, állami-civil kezdeményezések és önkormányzati feladatok viszonyrendszerében
Fenntarthatóság a politikai ciklikusságban, a megszorítások közepette
“Részvételi maximum”: Milyen rendszerszintű változások elérése a cél az önkormányzati működésben kifelé és befelé hosszú távon? Ötletversenyből hogyan lehet az alapműködést átható bevonás?

A két műhely interaktív, vitázó, elmélyülő közös gondolkodás a résztvevőkkel. Az elhangzottakról jegyzet készül, melynek összefoglalóját anonim módon a K-Monitor közzéteszi.

14:00-15:00 Ebéd

15:00-16:30 Gyakorlatias helyi közösségi kérdőívezés minitréning (21 Kutatóintézet)

16:30-17:00 Kávészünet

17:00-19:00 Önkormányzati részvételiség külső szemmel – kerekasztal-beszélgetés hivatali és civil szempontok mentén (résztvevők felkérés alatt)

Az érdeklődőket szeretettel várjuk!

 

Figyelmedbe ajánljuk:

Várunk a Stereo Művházba az utolsó ötletelő műhelyre – Szerinted mire költsünk 180 millió forintot?
Közös ötletelés a Kastnerben – 180 millió forint helyét keressük Józsefvárosban
Ötletelő műhely a Tisztviselőtelepen – Szerinted mire költsünk 180 millió forintot?
Neked mi az RK? – Ötleteljünk együtt az idei részvételi költségvetésben
To top