Loading...

Mikroparkokkal a nyári hőség ellen

Ötlet helyszíne:
A helyszínek kiválasztása folyamatban van.
Lebonyolító:
Kerületgazdálkodási Ügyosztály, Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda
Megvalósítás jelenlegi státusza:
Egyeztető folyamat
Előkészítés
Megvalósítás
Kész
1
2
3
4
Megvalósítás becsült költsége:
18 000 000 Ft
Szavazólap:
Eredeti, beküldött ötlet(ek):
Részletek:

A város sűrű, felszínhez közeli közműhálózata sok esetben nehézzé teszi a fásítás lehetőségét olyan utcák esetében is, ahol a járda szélessége egyébként megengedné azt. A terv célja, hogy kísérleti jelleggel olyan magaságyásokat telepítsen az önkormányzat, amelyek egyszerre szolgálnak ülőfelületként és nyújtanak árnyékot a közlekedőknek. A becsült költség néhány darab mikropark telepítését, továbbá ezek egyéves fenntartási költségét fedezi. A telepítésre kerülő mikroparkok pontos számának meghatározása a kiválasztott helyszínek pontos vizsgálatát követően lehetséges. Megjegyzés: A mikroparkok létrehozásának és karbantartásának tapasztalatait hasznosítva a jövőben a Józsefvárosi Önkormányzat a köztér örökbefogadási program bővítését tervezi, melyben lakóközösségek jelentkezhetnek mikorparkok telepítésére és fenntartására, hogy a különböző utcák adottságainak megfelelően tegyük élhetőbbé Józsefváros utcáit.

Hol tartunk a megvalósítással?

Az ötlet megvalósításáért a Kerületgazdálkodási Ügyosztály Városüzemeltetési és Zöldprogram Irodája felel. Koordinációjukban megvalósult az egyeztetés az ötletbeadóval, a Rév8 elkészítette a koncepciót és kijelölték a mikroparkok leendő helyszínét a környékbeli közösségekkel egyeztetve:

– Népszínház utca
– Szűz utca
– Szigetvári utca
– Nap utca
– Práter utca

A mikroparkok telepítése 2023 szeptemberében indul el.

A helyszínekhez kapcsolódó közösségek a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársaival közösen gondozzák majd az új zöldfelületeket.

 

Kapcsolódó hírek:
To top