Loading...

Új fotocellás ajtók a Józsefvárosi Egészségügyi Központ főbejáratánál – Újabb részvételi költségvetés nyertes ötlet valósult meg

Új, automata, érintésmentes fotocellás ajtókat helyeztünk ki a Józsefvárosi Egészségügyi Központ (JEK) főbejáratához június elején.

A JEK eredetileg hagyományos, kézzel nehezen nyitható, zsanérokra felfüggesztett főbejárati ajtókkal épült meg, amelyek csak állandóan kitámasztva működtek. Számos felhasználói panasz érkezett a hideg, a huzat, valamint a szűk, kényelmetlen ajtónyílás miatt.

Kerekesszékkel, járókerettel, mankóval vagy babakocsival közlekedők gyakran beleütköztek az ajtószárny kitámasztásába, ugyanakkor kitámasztás nélkül az ajtóbehúzók miatt kézzel nehezen nyíltak az ajtók, túl erősen és gyorsan zártak. Idős emberek, járókerettel és kerekesszékkel közlekedők sok esetben nem tudtak segítség nélkül bejutni az épületbe. Az egészségügyi központot használó józsefvárosi lakosság hosszú ideje jelezte, hogy az ajtók modernizálására lenne szükség.

A beruházás a józsefvárosi részvételi költségvetés keretein belül valósult meg, 2023-ban az egyik nyertes ötlet volt „A Szent Kozma Józsefvárosi Egészségügyi Központ akadálymentesítése”.

A projekt magában foglalta a két új fotocellás ajtó terveinek az előkészítését egy rehabilitációs szakmérnök, valamint fogyatékosságügyi referens bevonásával, egy nyílt pályázat kiírását és kivitelezői költségbecslés készítését.

Az önkormányzat a kivitelezés előtt és alatt műszaki felügyeletet látott el. Két mozgószárnnyal, kétoldalt két fix szárnnyal, keretes és osztatlan ajtólappal rendelkező automata, elektromechanikus zárszerkezettel, jelenlét- és irányérzékelős mozgásérzékelővel rendelkező fotocellás ajtó készült el, saját, a központi elektronikus hálózattól független beépített akkumulátorral, edzett, hőszigetelt üveggel, az edzett üvegeken vízjellel és kontúrozással, hallássérültek számára kijelzővel, taktilis jelzőkkel és vészjelzővel.

Az ajtók fölött a meglévő felülvilágítókat és a hozzájuk tartozó elektronikus rendszert megőriztük, mert ezek fontos részét képezik a JEK tűzvédelmi rendszerének, tűzriadó esetén kinyílnak, és kiengedik a füstöt.

Az Országos Tűzvédelemi Hatóság szabályzata szerint félévente lesznek karbantartva.

A 2024-es részvételi költségvetés eredményéről, valamint a korábbi nyertes ötletek megvalósulásáról ITT találsz bővebb információt. 

Kérdésed van? Fordulj munkatársainkhoz bizalommal:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1.
reszvetel@jozsefvaros.hu
+36 1/459-2139
+ 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Figyelmedbe ajánljuk:

11 nyertes ötlet valósul meg – Júniusi ülésén elfogadta a képviselő-testület a 2024-es részvételi költségvetés eredményét
A képviselő-testület nem fogadta el a részvételi költségvetés nyertes ötleteinek megvalósításáról szóló javaslatot májusi ülésén
Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
To top