Loading...

Több szemetes, több ivókút, akadálymentes gyógyszertárak – Az első ötletelő műhely problémafelvetései és javaslatai

A január elsején elindult 2024-es józsefvárosi részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza február 10-ig tart. Összesen négy ötletelő műhelyen várjuk azokat, akik szívesen gondolkodnának közösen arról, hogyan lehet még jobb, élhetőbb Józsefváros, és milyen programokat, fejlesztéseket látnának szívesen a kerületben.

Idén már 180 millió forint elköltéséhez várunk ötleteket.

Az első alkalmat január 11-én este a Premier Kultcaféban tartottuk. A továbbiakra is szeretettel várunk minden érdeklődőt – csütörtökönként, mindig 18.00 órai kezdéssel:

2024. január 18.: TÖE-ház (Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület), Bláthy Ottó utca 15.

2024. január 25.: Kastner Kommunity, II. János Pál pápa tér 8.

2024. február 1.: Stereo Akt, Illés utca 36.

Aradi Fanni, a program koordinátora röviden ismertette a részvételi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, összefoglalta a korábbi évek tapasztalatait, és vázolta az este menetét.

A színpad hatalmas kivetítőjén nemcsak a folyamatot volt lehetőség áttekinteni a grafikus ábrákon, de az eddig megvalósult ötletekről is mutatott néhány felvételt a Közösségi Részvételi Iroda munkatársa.

A problémák megfogalmazását és összegzését követően két csoportban gondolkodhattak tovább arról a résztvevők – önkénteseink és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársainak együttműködésével –, melyek lennének a leghatékonyabb megoldások, azok kivitelezhetők-e, hasznosak-e a közösség számára, és hogyan tudnák a lehető legkonkrétabb megfogalmazásban papírra vetni őket.

A közös gondolkodás során többen is köztisztasági, közbiztonsági problémák megoldásairól beszélgettek, mások a józsefvárosi közintézmények, szolgáltatások akadálymentes elérésére fogalmaztak meg javaslatokat, vagy éppen szabadtéri közösségi programokon, sportolási lehetőségeken ötleteltek.

Miután kikristályosodtak az elképzelések, sőt: a kiosztott játékeszközök segítségével még megépíteni és illusztrálni is volt lehetőség az egyes javaslatokat, a csoportokból egy-egy jelentkező összefoglalta a beadni kívánt ötleteket a többiek számára is.

Ezt követően volt lehetőség az ötletbeadó lapokat kitölteni.

Köszönjük, hogy ennyien részt vettek az első ötletelő műhelyen, és hogy ilyen aktív, jó hangulatú, eredményes estét tölthettünk el közösen. Minden érdeklődőt várunk szeretettel a következő alkalmakra is!

Ne feledjék, ahogy az idei részvételi költségvetés szlogenje is mondja:

Nem kívánságműsor. Ja, de.

Figyelmedbe ajánljuk:

Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
To top