Loading...

Megtartottuk első ötletelő műhelyünket az I. körzetben

Március 16-án a H13-ban tartottuk meg az I. körzet ötletelő műhelyét, amelyre a Palota- a Csarnok- és a Corvin negyed érdeklődő lakóit vártuk.

A résztvevők jó hangulatban, több mint másfél órán keresztül osztották meg egymással gondolataikat, majd egy kis modellezést követően a helyszínen le is adhatták ötleteiket. A műhely módszertanát a Közösségi Részvételi Iroda, szakértőkkel közösen a Stanford University design thinking útmutatója alapján dolgozta ki. A műhely abban nyújt segítséget, hogy a közösen azonosított probléma és cél meghatározásán túl választ találjunk a “hogyan” kérdésre, vagyis a konkrét ötlet tartalmára is.

A I. körzet műhelyén felmerülő problémák talán nem jelentenek meglepetést a kerületet ismerők számára: nagy hangsúlyt kapott a köztisztaság, de szó esett a játszóterek fejlesztéséről, a kerékpárbarát közlekedésről és a közösségek hatékonyabb bevonásáról is.

 

A műhelyen modellezett ötletekből néhány már a honlapon is megtekinthető a csikkfelszedő gép beszerzésétől a nem használt telefonfülkék piszoárrá alakításáig. Az I. körzetbe érkező, egyre gyarapodó számú ötleteket, itt lehet megtekinteni.

Bízunk benne, hogy a többi körzet ötletelő műhelye hasonló módon fogja inspirálni a résztvevőket!

Április 13-án a II.körzetbe megyünk, ahol a Kesztyűgyárban ötletelünk majd közösen.
Április 21-én pedig a Szenes Iván térre érkezünk, ahova szeretettel várjuk a III. körzetben lakókat!

Figyelmedbe ajánljuk:

A részvételi költségvetés keretében 2024-ben már 180 millió forint sorsáról dönthetnek a kerület lakói
A 2023-as részvételi költségvetés eredményei – könnyen érthetően
Elfogadta a képviselő-testület a 2023-as részvételi költségvetés eredményét
Itt vannak a nyertes ötletek a józsefvárosi részvételi költségvetésben!
To top