Loading...

Lezárult az ötletek gyűjtése a 2023-as Józsefvárosi Részvételi Költségvetéshez

Lezárult a 2023-as részvételi költségvetés legelső, ötletbeadó szakasza. Február 1. és március 20. között Józsefváros mindhárom körzetében arra kértük az itt élőket, tanulókat és dolgozókat, hogy nyújtsák be ötleteiket, amelyekből később javaslatok és megoldások születhetnek.

A 2023-as józsefvárosi részvételi költségvetésben a kerületi lakosok már 150 millió forint elköltéséről dönthetnek. Annak érdekében, hogy a kerület minden részére jusson forrás, Józsefvárost három körzetre osztottuk, ezekre a körzetekre és általánosan a kerületre vonatkozóan is lehetett ötleteket benyújtani online és személyesen is a kerület intézményeiben és a Részvételi Pontokon kihelyezett ötletládákban, a közterületi standjainknál és ötletelő műhelyeinken is.

2123. február és március folyamán három ötletelő műhelyt is tartottunk a Grundon, a Kesztyűgyárban és a TÖE-házban – ezúton is nagyon köszönjük minden résztvevő hozzájárulását! Problémafeltáró sétát szervezett a részvételi költségvetéshez kapcsolódóan többek között a Civilek a József utcáért lakossági csoport, a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület, az Akadályok nélkül – az akadálymentes Józsefvárosért, és kutyás problémafeltáró sétát is szerveztünk. A részvételi költségvetéshez kapcsolódóan megrendeztük a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal első nyílt napját, hogy az érdeklődők megismerhessék a hivatal munkatársainak tevékenységét.

Hatalmas sikernek tartjuk, hogy az ötletelő fázisban 233 ötlet érkezett be, melyek közül 228 ment át az első formai szűrőn és került ki a honlapra. Az ötletek között itt lehet böngészni >>>

Mi történik most?

A beérkező ötletek 2023 áprilisában egy többlépcsős szűrési és fejlesztési folyamaton mennek keresztül, amelynek célja, hogy a végén továbbjutó ötletek közel azonos kidolgozottsággal kerüljenek a szavazólapra. Az ötletek előrehaladása végig követhető a honlapon az egyes beadott ötletek adatlapján, az ötletek beadóit pedig közvetlenül emailben is értesítjük arról, hol tart éppen az ötletük.

Miután az ötleteket feldolgozták a Polgármesteri Hivatal munkatársai, az ötletek az ún. körzet munkacsoportokhoz kerülnek, amelyek tagjai önként jelentkező józsefvárosi lakosok, a területileg illetékes egyéni képviselők és az ötletek előszűrését végző önkormányzati munkatársak. Ők az adott területre beérkező összes ötletet megvizsgálják, majd javaslatot tesznek arra, hogy mely ötletek kerülnek fel a szavazólapra.

A szűrési és fejlesztési folyamat során az eredetileg beadott ötlet módosulhat, illetve pontosabb, jobban kidolgozott tartalmat kaphat. Akár összevonásra is kerülhet más ötletekkel és a megvalósítás becsült költsége is megállapításra kerül.

A szűrési folyamaton átjutó ötletekre 2023. május 15. és június 15. között lehet majd szavazni. A szavazatot online és személyesen is le lehet majd adni. A szavazáson minden 16. életévét betöltő józsefvárosi lakos szavazhat. A honlapon csak regisztrációt követően lehet majd szavazni. A regisztráció során megadott lakcím alapján a rendszer mindenkit besorol a megfelelő körzetbe. Mindenkinek összesen 5 szavazata lesz, melyből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet pedig a másik két körzetben, illetve egyet a kerület egészére oszthatsz ki.

Figyelmedbe ajánljuk:

Ennek a helynek a vécéjét bárki ingyen használhatja! – Újabb nyilvános illemhelyek Józsefvárosban a részvételi költségvetésnek köszönhetően
Kihelyeztük a Madárbarát Józsefváros program madárodúit és tanösvényeit – Újabb részvételi költségvetés nyertes ötlet valósult meg
Április elsején indul a szavazás a részvételi költségvetésben – 40 helyi ötlet közül választhatják ki a legjobbakat az itt élők
Hogyan kerültek szavazólapra az ötletek? – Részvételi költségvetés 2024
To top