Loading...

Lezárult a szavazás: mi történik most?

Július 24-én éjfélig lehetett szavazni az első józsefvárosi részvételi költségvetés 33 darab beadott ötletére. A szavazás lezárult: mi történik most?

Először is összeszámoljuk a szavazatokat, amiket online és személyesen is le lehetett adni: az eredményeket a körzet munkacsoportok tagjaival összesítjük és rögzítjük, melyik ötletre összesen hány szavazat érkezett. A offline érkezett szavazatok számát ezt követően hozzáadjuk az online leadott szavazatokhoz, így a végeredmény látható lesz a honlapon.

Mint ismert, a részvételi költségvetés folyamatában 120 millió forint elköltéséről dönthetnek a kerületiek: Józsefvárost három körzetre osztottuk, és mindhárom körzetben 40-40 millió forintos összeghatárig tudunk megvalósítani ötleteket. Ezért a szavazatok összesítését követően a hivatal szakértő munkatársai megállapítják, hogy a 40 milliós összeghatárba mely ötletek fértek be. Ezt követően hozzuk nyilvánosságra a nyertes ötletek listáját még július végén.

Augusztusban nincs képviselő-testületi ülés, de a hónap végén egy záróeseményen megünnepeljük a folyamatban részt vevő kerületieket: az ötletbeadókat, függetlenül attól, hogy nyertek-e vagy sem, a munkacsoportok résztvevőit, a részvételi költségvetés nagyköveteit és önkénteseit.
A nyertes ötletek megvalósulása a szeptemberi képviselő-testületi döntés után indulhat el: ezekről folyamatosan tájékoztatni fogunk felületeinken.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a részvételi költségvetés folyamatában és szavazatával segítette a döntést, hogy mire költsünk 120 millió forintot!

Figyelmedbe ajánljuk:

Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
Ennek a helynek a vécéjét bárki ingyen használhatja! – Újabb nyilvános illemhelyek Józsefvárosban a részvételi költségvetésnek köszönhetően
To top