Loading...

Lezárult a szavazás, mi történik most?

2023. június 15-én éjfélig lehetett szavazni a második józsefvárosi részvételi költségvetés 40 darab beadott ötletére.
A szavazás lezárult: mi történik most?

Először is összeszámoljuk a szavazatokat, amiket online és személyesen is le lehetett adni: az eredményeket a lakossági munkacsoportok tagjaival összesítjük és rögzítjük, melyik ötletre összesen hány szavazat érkezett. A offline érkezett szavazatok számát ezt követően hozzáadjuk az online leadott szavazatokhoz, így a végeredmény látható lesz a honlapon.

Mint ismert, a részvételi költségvetés folyamatában 150 millió forint elköltéséről dönthetnek a kerületiek. A kerületet három körzetre osztottuk és a megszavazott ötleteket az önkormányzat körzetenként 40 millió forintig valósítja meg. A helyhez nem köthető, teljes kerületet érintő projektekre 30 millió forintot tettünk félre. Ezért a szavazatok összesítését követően a hivatal szakértő munkatársai megállapítják, hogy az egyes összeghatárokba mely ötletek fértek be. Ezt követően hozzuk nyilvánosságra a nyertes ötletek listáját június végéig.

Reményeink szerint a kerületi lakók döntését a júliusi képviselő-testületi ülés tárgyalja és fogadja el, ezt követően indulhat a megvalósítás, erről folyamatosan tájékoztatni fogunk felületeinken.

Július 21-én a részvételi költségvetés záróbuliján megünnepeljük a folyamatban részt vevő kerületieket: az ötletbeadókat, a munkacsoportok résztvevőit, a részvételi költségvetés önkénteseit. Várunk mindenkit július 21-én pénteken 18 órától a Grundban (Nagy Templom u. 30.)!

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a részvételi költségvetés folyamatában és szavazatával segítette a döntést, hogy mire költsünk 150 millió forintot!

Figyelmedbe ajánljuk:

Január elsején elindul a 2024-es részvételi költségvetés 180 milliós kerettel – Csatlakozz te is!
A részvételi költségvetés keretében 2024-ben már 180 millió forint sorsáról dönthetnek a kerület lakói
A 2023-as részvételi költségvetés eredményei – könnyen érthetően
Elfogadta a képviselő-testület a 2023-as részvételi költségvetés eredményét
To top