Loading...

Január elsején elindul a 2024-es részvételi költségvetés 180 milliós kerettel – Csatlakozz te is!

2024. január elsején már a harmadik részvételi költségvetést indítja útjára a Józsefvárosi Önkormányzat és a Közösségi Részvételi Iroda.

Ezúttal 180 millió forint sorsáról dönt a közösség.

Ahogyan a korábbi években: előbb az ötletbeadás, majd a szavazási rész jön. Mindkettőhöz regisztrálni szükséges a honlapon.

Kérjük, regisztrálj a reszvetel.jozsefvaros.hu oldalon.

Személyesen a kerületi Részvételi Pontokon tudsz majd ötleteket beadni.

Januárban mondd el, szerinted mitől lenne jobb hely Józsefváros. Írd meg, milyen fejlesztéseket tartanál hasznosnak, és mitől lenne otthonosabb, élhetőbb a lakókörnyezeted vagy a kerület.

A korábbi nyertes javaslatokról és a már megvalósult ötletekről itt tudsz tájékozódni. 

Lennél önkéntes?

Gyere, csatlakozz hozzánk! Erős közösségben dolgozhatsz, rengeteg hasznos tapasztalatra tehetsz szert, a munka pedig garantáltan izgalmas és változatos.

Tőled is jobb hely lesz a város. Fontos, amit hozzáadsz, és számít a részvételed. Jelentkezz a reszvetel@jozsefvaros.hu címen, vagy hívd a 06-1/459-2139-es számot.

Lenne egy csomó kérdésed? Még nem döntöttél, de érdekel a feladat? Tarts velünk decemberi önkéntestalálkozónkon, beszélgessünk. 

Várunk szeretettel 2023. december 14-én,  csütörtökön 17:00-től 19:00 óráig.

Helyszín: 1082 Budapest, Baross u. 63–67., Polgármesteri Hivatal, Közösségi Részvételi Iroda.

Részvételi szándékodat, kérjük, jelezd a reszvetel@jozsefvaros.hu e-mail-címen.

Van ötleted?

Ötletet bárki beadhat, aki valamilyen módon kötődik Józsefvároshoz, és elmúlt 16 éves. Szavazni viszont csak a 16 év feletti kerületi lakosok tudnak.

Az ötletbeadás 2024. január elsején indul, és február 10-ig tart.

Az ötletbeadást ezúttal is ötletelőműhelyek és Részvételi Pontok segítik – ez utóbbiak majd a szavazásnak is helyszínei lesznek. A pontos részleteket hamarosan közzétesszük.

Mi történik az ötletekkel beadás után? 

Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan minden egyes ötletet megvizsgálunk, ezt követően minden ötlet nyilvános lesz, és megtalálható a részvételi költségvetés honlapján.

Ezután az önkormányzat illetékes osztályainak munkatársai megvizsgálják az ötleteket, hogy megvalósíthatók-e.

Később az ötleteket a kerületi lakosokból álló munkacsoport vitatja meg, és ennek tagjai állítják össze azt a rövid listát, amely végül a szavazólapokra kerül.

Szívesen lennél tagja a kerületi munkacsoportnak?

Ha józsefvárosi lakos vagy, várunk szeretettel! Jelentkezz a reszvetel@jozsefvaros.hu címen, vagy hívd a 06-1/459-2139-es számot.

Hogyan szavazhatsz?

2024. április 1-től április 20-ig online és személyesen is. A szavazáson minden, 16. életévét betöltött józsefvárosi lakos részt vehet. Ahogy a korábbi években, 2024-ben is összesen öt szavazatod lesz. Ebből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet pedig a másik két körzetben és a teljes kerületre vonatkozóan oszthatsz ki. (A körzethatárok nem változnak.)

A további részleteket hamarosan közzétesszük.

Legyél naprakész! 

Iratkozz fel a részvételi hírlevélre, hogy mindenről időben értesülj.

Ne feledd: a te pénzed, a te döntésed.

Figyelmedbe ajánljuk:

Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
To top