Loading...

Itt vannak a nyertes ötletek az első józsefvárosi részvételi költségvetésben!

Az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása 2022. július 24-én lezárult.

Az Önkormányzat munkatársai és a körzet munkacsoportok tagjai összesítették az online és személyesen leadott szavazatokat: közel 700 józsefvárosi lakos több mint 2500 szavazatot osztott ki a szavazás időszaka alatt! A szavazatok alapján kialakult sorrend határozza meg, hogy mely öteleteket valósítja meg az Önkormányzat körzetenként 40, összesen 120 millió forintért.

Az összes nyertes ötletet itt lehet megtekinteni.

Az I-es körzetben (Palotanegyed, Csarnok negyed és Corvin negyed) sok, kisebb tételből állt össze a szavazólap, ezért ebben a körzetben tudta a legtöbb ötlet átlépni az összesen 40 milliós határt. Sok ezek közül azonban nemcsak az I-es körzetben élők életére lehet hatással! Végül összesen 40,6 millió forint összegben a következő ötleteket valósítjuk meg:

– az összes körzetet magasan nyerő mikroparkokat,
– az “Egy VÍGabb utca” ötletet, amely a Víg utca Csarnok mögötti szakaszának élhetővé tervezését teszi lehetővé,
– fogyatékos ügyi referenst veszünk fel az önkormányzathoz,
– szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk ki a Népszínház utcába,
– bővítjük az önkormányzat ingyenes jogsegély szolgálatát társasházi ügyekkel kapcsolatos területtel,
– eső-és napvédett buszmegállókat építünk,
– megrendezzük az első józsefvárosi tavaszi növény-és kézműves vásárt,
– akadálymentesítjük a Bérkocsis u. – Fecske u. sarkát és
– kutyás közösségfejlesztő programokat szervezünk a Csarnok negyedbe!

II-es körzetben (Népszínház negyed, Magdolna negyed, Kerepesdűlő) már kevesebb, ám magasabb költségű ötletek került megszavazásra. Ebben a körzetben egy nyilvános illemhely is szavazólapra került, amelynek becsült megvalósítási költsége önmagában kitölti a körzet rendelkezésre álló keretét. A nyilvános illemhelyet végül a 4. helyen szavazták meg, de ezzel már sokkal túlléptük volna a rendelkezésre álló forrást. Jó hír, hogy a józsefvárosi Képviselő-testület idén februárban két nyilvános illemhely létesítéséről döntött a 2022-es költségvetés terhére, melyek helyszíneinek kiválasztása jelenleg is zajlik. Az eredményeket látva az egyik illemhely helyszíne a II-es körzet lesz. Így a körzetben több megszavazott ötletet van lehetőség megvalósítani összesen 36 millió forintért:

– Itt is létesítünk mikroparkokat,
– fejlesztjük a II. János Pál pápa tér kutyabarát infrastruktúráját,
– újranyitjuk és fejlesztjük a Dankó utcai zöldfelületet,
– nappali programokat szervezünk hajléktalan emberek számára, valamint
– ebben a körzetben is eső-és napvédett buszmegállókat létesítünk.

III-as körzetben (Losonci negyed, Orczy negyed, Ganz negyed, Tisztviselőtelep) talán nem meglepetés:
– az első helyen szavazták meg a mikroparkok építését,
– második helyen pedig a nyilvános illemhely létesítését,

így összesen 46 millió forintból ez a két beruházás valósulhat meg a körzetben.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a részvételi költségvetés folyamatában és szavazatával segítette a döntést, hogy mire költsünk 120 millió forintot!

Augusztusban a képviselő-testület nem tart ülést, de a hónap végén egy záróeseményen megünnepeljük a folyamatban részt vevő kerületieket: az ötletbeadókat, függetlenül attól, hogy nyertek-e vagy sem, a munkacsoportok résztvevőit, a részvételi költségvetés nagyköveteit és önkénteseit, valamint azokat az önkormáyzati munkatársakat, akik rengeteg energiát fektettek az ötletek szűrésébe, beáratásába, kiválasztásába. Erről az eseményről nemsokára részletesen is hírt adunk.

A nyertes ötletek megvalósítása a szeptemberi képviselő-testületi döntés után indulhat el, melyről folyamatosan tájékoztatni fogunk felületeinken: www.jozsefvaros.hu és reszvetel.jozsefvaros.hu.

Figyelmedbe ajánljuk:

Új fotocellás ajtók a Józsefvárosi Egészségügyi Központ főbejáratánál – Újabb részvételi költségvetés nyertes ötlet valósult meg
11 nyertes ötlet valósul meg – Júniusi ülésén elfogadta a képviselő-testület a 2024-es részvételi költségvetés eredményét
A képviselő-testület nem fogadta el a részvételi költségvetés nyertes ötleteinek megvalósításáról szóló javaslatot májusi ülésén
Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
To top