Loading...

Elfogadta a képviselő-testület a 2022-es részvételi költségvetés eredményét

2021 szeptember 23-án döntött a képviselő-testület arról, hogy 2022-es költségvetésében 120 millió forintot különít el részvételi költségvetés megvalósítására. Idén szeptember 22-én már a hathónapos folyamat eredményéről dönthettek a képviselők.

A márciusban induló kampány során 140 ötletet küldtek be a józsefvárosiak, melyek közül a kerület lakosainak segítségével körzetenként 11, összesen 33 darab kidolgozott ötlet került a szavazólapra. Július végéig közel 700 józsefvárosi több mint 2500 leadott szavazatával döntött, hogy mely ötletek valósuljanak meg a rendelkezésre álló keretből.

Végül 122,6 millió forint értékben 16 ötlet költségvetésbe építéséről döntött a képviselő-testület. Az ötleteket itt lehet részletesen megismerni. A döntést követően kerülnek átcsoportosításra az egyes ötletek költségei a megvalósításért felelős szervezeti egységekhez, akik megkezdhetik az előkészítő munkálatokat.

Az ötletek megvalósítását a reszvetel.jozsefvaros.hu és a jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes oldalon lehet nyomon követni.

A részvételi költségvetés folyamata során nem csak az ötletbeadásban és szavazásban számítunk a józsefvárosiak közreműködésére. Bár a megvalósítás az önkormányzat feladata, ahol erre van lehetőség, szeretnénk bevonni az ötletbeadókat és az érintett lakókat is. Ha ezzel kapcsolatban kérdése van, keresse a Közösségi Részvételi Irodát a reszvetel@jozsefvaros.hu-n.

Figyelmedbe ajánljuk:

Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
Ennek a helynek a vécéjét bárki ingyen használhatja! – Újabb nyilvános illemhelyek Józsefvárosban a részvételi költségvetésnek köszönhetően
To top