Loading...

A részvételi költségvetés keretében 2024-ben már 180 millió forint sorsáról dönthetnek a kerület lakói

A képviselő-testület 2023. szeptember 21-i döntése alapján a 2024-es józsefvárosi részvételi költségvetés keretében már 180 millió forint elköltésére lesz lehetőség ötleteket beküldeni (2023-ban ez 150 millió forint volt).

A keretösszeg tehát 30 millió forinttal nő, fontos változás egyúttal, hogy jövőre már a teljes kerület kategóriában is ugyanannyi pénz – 45 millió forint – sorsáról lehet dönteni, mint a többi három körzetben (korábban a teljes kerületre a többinél kevesebb összeg állt rendelkezésre).

A jövő évi részvételi költségvetés teljes költségkerete 200 millió forint, ebből 20 millió forint félretett tartalék a megszavazott ötletek esetleges költségnövekedésének finanszírozására, hogy az időközben kismértékben megnövekedő kiadások miatt egy projekt se csúszhasson.

A 2024-es már a harmadik részvételi költségvetés lesz Józsefvárosban.

A projekt népszerűségét jól jelzi, hogy 2023-ban kétszer több ember vett részt a részvételi költségvetés folyamatában, mint tavaly, a személyesen szavazók száma pedig közel négyszeresére nőtt 2022-höz képest (idén online 916 fő, személyesen 549 fő szavazott). A nyertes ötleteket itt lehet megtekinteni: megvalósításuk folyamatosan zajlik.

Emellett a részvételi költségvetés egy fontos elemmel bővül 2024-ben. Újabb innovatív programot indít el a Józsefvárosi Önkormányzat: a JóKer – Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program részeként 2024 őszén gyerekrészvételi költségvetés megvalósítását tervezi. Ennek keretében 30 millió forint elköltésére tehetnek majd javaslatot a kerületben élő fiatalok és gyerekek.

Az idei év tapasztalatai és a résztvevők visszajelzései alapján a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai folyamatosan fejlesztik a projekt módszertanát. A józsefvárosi részvételi költségvetéssel kapcsolatos minden információt a reszvetel.jozsefvaros.hu oldalon, illetve az önkormányzat felületein tudnak elolvasni. Kövessék figyelemmel a nyertes ötletek megvalósulását, és vegyenek részt a jövő évi döntésekben is!

Regisztráljanak a honlapon, és hogy ne maradjanak le semmiről, iratkozzanak fel a projekthez tartozó hírlevélre is.

Figyelmedbe ajánljuk:

Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
Adj egy ötöst a piknikeken, vagy a záróeseményen!
Április 20-ig tudsz a szerinted legjobb ötletekre szavazni a részvételi költségvetésben – 180 millió forint sorsáról döntünk!
To top