Loading...

11 nyertes ötlet valósul meg – Júniusi ülésén elfogadta a képviselő-testület a 2024-es részvételi költségvetés eredményét

A nyertes ötletek megvalósításáról a képviselő-testület 2024. májusi ülésén hoztak először döntést, akkor nem fogadta el a testület a javaslatot.

A június 3-i, rendkívüli ülésen újra határoztak, ezúttal megszavazta a testület a 2024-es részvételi költségvetés megvalósításáról szóló javaslatot.

A 2024-es józsefvárosi részvételi költségvetés keretében 180 millió forint elköltésére volt lehetőség ötleteket beküldeni (2023-ban ez 150 millió forint volt).

A keretösszeg 30 millió forinttal nőtt az előző évhez képest, fontos változás volt egyúttal, hogy idén már a teljes kerület kategóriában is ugyanannyi pénz – 45 millió forint – sorsáról lehetett dönteni.

  1. április 20-ig volt lehetőség szavazni 40 ötletre, online és papíralapon egyaránt.

Összesen 1365-en szavaztak. Mindenki öt szavazatot adhatott le.

Online 863-an adták le a voksukat, papíralapon, személyesen pedig 502 fő.

A szavazatok számának megfelelően kialakult sorrend alapján állt össze azoknak az ötleteknek a listája, amelyeket megvalósít a Józsefvárosi Önkormányzat.

Ebben az évben összesen 11 ötlet nyert.

Az I-es körzetben (Palotanegyed, Csarnok negyed és Corvin negyed):

A II-es körzetben (Népszínház negyed, Magdolna negyed, Kerepesdűlő):

A III-as körzetben (Losonci negyed, Orczy negyed, Ganz negyed, Tisztviselőtelep):

A helyhez nem köthető, a teljes kerületet érintő nyertes projektek, amelyeket megvalósítunk:

Köszönjük mindenkinek, aki önkéntesként, ötletbeadóként, munkacsoporttagkén és/vagy szavazóként hozzájárult ehhez az eredményhez. Köszönjük továbbá munkatársainknak is a szakmai segítséget és a folyamatban való részvételt.

A további részleteket a részvételi költségvetés oldalán tudod figyelemmel kísérni. A korábbi évek nyertes ötleteinek megvalósulását itt tudod követni, és az idei nyertes ötletek megvalósulását is ugyanitt tudod majd figyelemmel kísérni. 

Ha pedig kérdésed lenne, fordulj munkatársainkhoz bizalommal:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-673/1.
reszvetel@jozsefvaros.hu
+36 1/459-2139

Figyelmedbe ajánljuk:

Új fotocellás ajtók a Józsefvárosi Egészségügyi Központ főbejáratánál – Újabb részvételi költségvetés nyertes ötlet valósult meg
A képviselő-testület nem fogadta el a részvételi költségvetés nyertes ötleteinek megvalósításáról szóló javaslatot májusi ülésén
Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak
Én részvételi költségvetésem! – a záróesemény programja
To top