Loading...

Megújuló Práter és Tömő utca – Mondd el a véleményed!

Egyeztetés kezdete: 2021. július 10.

Egyeztetés vége: 2021. szeptember 12.

További információk:

https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/prater-es-tomo-utca/

https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/tomo-utca-megujitasa/

A fejlesztés saját oldala:

https://rev8.hu/prater-tomo/

Kapcsolat:

Rév8 Zrt.
1085 Budapest, Horánszky u. 13.,

A Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából és a Rév8 koordinálásával 2022-ben teljeskörűen megújul a Práter utca a Futó utca és a Szigony utca közötti szakaszon, és a Tömő utca a Leonardo da Vinci utca és a Szigony utca közötti szakaszon.

Mindez pontosan mit jelent?

Megújulnak a járdák: szélesebbek lesznek, biztosítva, hogy a kétirányú gyalogos forgalom kényelmesen elférjen. Az akadálymentesség és a közlekedésbiztonság növelése érdekében járdafüleket létesítünk a parkolósávok elé, a gyalogos forgalom számára járdaszintben átvezetett csomópontok épülnek, és törekszünk rá, hogy a jövőben minél kevesebb tárgy szűkítse a járda szélességét. A járófelületek mindkét oldalon egységes térburkolatot kapnak.

Az úttest szélességének minimális növelésével lehetővé válik a gépjármű forgalommal ellentétes kerékpározás. A csomópontokba és a forgalomvonzó intézmények elé, mint a szakképző iskola, az egyetem vagy a boltok, kerékpártámaszokat telepítünk. Ezen túlmenően a BKK-val jelenleg is folyik egy egyeztetés, hogy mikromobilitási pontok létesüljenek, ahol lehetősége lesz a közlekedőknek kerékpárok és rollerek bérlésére.

A közlekedésbiztonság fokozása érdekében a csomópontok kiemelt burkolatot kapnak, segítve ezzel a gyalogos forgalmat és biztosítva az egyenrangú kereszteződésekben a jobbkéz szabály betartását az autóvezetők számára. Az áruszállítási igényekre reagálva további koncentrált rakodóhelyek létesülnek, ahol a környéken működő vállalkozások kényelmesen megoldhatják a készleteik feltöltését.

Mint minden beruházás, ez is kompromisszumokkal jár. A jelenlegi parkolási rend megváltozik annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a járdák kényelmes és akadálymentes használatát, és elegendő helyet biztosítsunk az új közvilágítási oszlopoknak és az ültetendő fáknak. A parkolóhelyek a felújítás végeztével a Práter utca Nagykörút és Futó utca közötti szakaszának mintájára az úttesten lesznek kialakítva, így számuk minimális mértékben csökken. A felújítás után 15%-kal kevesebb parkolóhely, azaz 84 db helyett 71 db áll majd a közlekedők rendelkezésére. A Tömő utcában a 32 db parkolóhely 26 db-ra csökken. Ez 19 %-os csökkenést jelent.

Célunk, hogy a felújítás végén egy olyan utca jöjjön létre, ami az ott élők, dolgozók és közlekedők számára emberközpontúbb és rendezettebb környezetet kínál.

A tervezés kezdeti szakaszában interjúk készültek az utcában található oktatási intézményekkel, üzletekkel és szolgáltatókkal, felmérve a napi működésükhöz szükséges igényeket. Az így begyűjtött információk és tapasztalatok alapján született terveket most a lakosság széles körben tudja véleményezni.

Kérjük, töltse ki online kérdőívünket, hogy észrevételivel, meglátásaival és ötleteivel hozzájáruljon az érintett utcaszakaszok végleges terveinek megalkotásához! A kérdőívet itt találja:  https://forms.gle/yAvCKQfhKenNhX1s5

Véleményét 2021. július 30. éjfélig várjuk.

A beérkezett javaslatok feldolgozása után a végleges terveket a Józsefvárosi Önkormányzat online felületein és egy fórum keretében mutatjuk be.

Hozzájárulását előre is köszönjük!

A Józsefvárosi Önkormányzat nevében:

Rév8 Rehabilitációs és Városfejlesztési Társaság

info@rev8.hu

Mellékletek:

Véleményezett tervek 12 MB
Práter Tömő értékelés - eredmények 2 MB
Teljeskörűen megújul a Práter utca a Futó utca és a Szigony utca közötti szakaszon, és a Tömő utca a Leonardo da Vinci utca és a Szigony utca közötti szakaszon.

Hogyan vehetsz részt?

Töltsd ki a kérdőívet 2021. július 30-ig!

Práter és Tömő utca tervbemutató
2023. március 21., kedd

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Tervek véleményezése
2021. július 10. - 2021. július 30.
befejezve

 
Vélemények összefoglalása
2021. szeptember 12.
befejezve

 
Végleges tervek
2023. március 8.
befejezve

 
Kivitelezés
2023. december 31.
befejezve

To top