Loading...

Csomópontok a Népszínház utcában – Mondd el a véleményed!

Kapcsolat:

Rév8 Zrt.
1085 Budapest, Horánszky u. 13.,
Városépítészeti Iroda
1082 Budapest, Baross utca 63-67.

A kérdőívben az utcáról, és ezen belül az új sarkokról kérdezzük véleményüket. Kitöltésével ön is segíthet előkészíteni az utca további fejlesztésének irányait

A Népszínház utcában két helyen is izgalmas átalakítások történnek 2020 őszén: a Kiss József utcai torkolat, illetve a Vay Ádám utca – Alföldi utca csomópont is biztonságosabbá és barátságosabbá válik. Korábban mindkét kereszteződésnél nehezen belátható szögben érkező autók és hatalmas kihasználatlan aszfaltfelületek tették veszélyessé és sivárrá a Népszínház utcát. A kis utcák vége most merőlegessé válik. A felszabaduló területeken új közösségi terek jönnek létre, és az ide kerülő növények miatt zöldebb lesz az utca. A környékbeli iskolásokkal és civilekkel együtt pedig a köztéri művészet eszköztárát felhasználva nem csak zöldebbé, hanem színesebbé tesszük az utcát.

A mostani átalakítások mintaprojekt részei. A megvalósuló projekt nagyon kötséghatékony: az önkormányzat 2 millió forintot költ a két helyre összesen, a dézsás növények kihelyezésére. A mintaprojekt lényege, hogy kipróbáljuk, milyen lehetne egy biztonságosabb, barátságosabb Népszínház utca, így a sarkok kialakítását a tapasztalatok alapján később lehet módosítani. Az Önök tapasztalatai fontosak számunkra, ezért már a projekt minden elemének elkészülte előtt kérdőívet állítottunk össze, ahol most elmondhatják véleményüket.

A kérdőívben az utcáról, és ezen belül az új sarkokról kérdezzük véleményüket, hogy ezek alapján dönthessünk a csomópontok végleges átalakításáról. A kérdőív kitöltésével és megosztásával segíthet előkészíteni a Népszínház utca további fejlesztésének irányait és más, egyszerű közlekedési és élhetőséget javító beavatkozásokat is.

Mellékletek:

Népszínház kérdőív összefoglalása 1 MB
Alföldi-Vay Ádám vélemények összefoglaló 212 KB
A Népszínház utcában két helyen is izgalmas átalakítások történnek: a Kiss József utcai és a Vay Ádám utca - Alföldi utcai csomópont is biztonságosabbá és barátságosabbá válik.

Hogyan vehetsz részt?

Töltsd ki az igényfelmérő kérdőívet 2021. január 15-ig!

Töltsd ki a Alföldi-Vay Ádám csomópont terveiről szóló kérdőívet 2022. augusztus 10-ig!

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Igényfelmérés
2020. november 5. - 2021. január 15.
befejezve

 
Igényfelmérés összefoglalása
2021. február 25
befejezve

 
Alföldi-Vay Ádám csomópont terveinek véleményezése
2022. július 27. - 2022. augusztus 10.
befejezve

 
Alföldi-Vay Ádám csomópont vélemények összefoglalása
2022. szeptember 5.
befejezve

 
Kivitelezés
2023. december 1.
befejezve

To top