Loading...

Elsősegély oktatás a közterüleinken

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Életeket menthet akár az utcán de otthoni is. Felszabadíthatná a segíteni szerető emberekben azt a gátlást,hogy segítenének de nem tudják hogyan, a jó példa ragadós lehet és ezzel talán akik nem akartak segíteni ők is kedvet kapnának ehhez, közösségi gondolkodás erősítése cselekvés útján.

Ötlet leírása

Mivel sok esetben azt láttam, hogy elmegyünk a földön mozdulatlanul fekvő vagy sérült embertársaink mellett,ezért érzem annak szükségességét,hogy felhívjuk a figyelmet arra,hogy mit tudunk tenni ha ilyet látunk illetve ha a földön fekvő sérült vagy rosszul van. 10 alkalmas előadásra gondoltam ahol ismertetik a jogszabályi hátteret, teendőket, újraéleszési és elsősegyélynyújtási módokat elméletben és gyakorlatban is (babával,eszközökkel stb.)bemutatva. A tanultakat gyakorlatban kitudják próbálni a résztvevők és később ha kell használni akár otthon vagy az utcán. Az előadások helyszíneit gyalogosan forgalmas helyekre tenném,hogy a véletlenül ott sétálók is be tudjanak csatlakozni.


"Bevásárlólista"

Országos Mentő Szolgálat és a Gyermekmentő Szolgálat szakemberei adják az oktatást az eszközeikkel. 2 fő szervező az önkormányzat részéről. 10 db helyszín ami gyalogosoktól forgalmas közterület

Társadalmi részvétel

Helyi közösségek is hírdethetik a programot, részt vehetnek rajta akár iskolás gyerekek is vagy nyugdíjas klubok tagjai vagy civil szervezetek tagjai.

To top