Loading...

Vagyongazdálkodási Terv – Mondd el a véleményed!

Egyeztetés kezdete: 2022. február 8.

Egyeztetés vége: 2022. május 5.

További információ:

https://jozsefvaros.hu/otthon/onkormanyzat/strategiak/2022/05/jozsefvaros-kozep-es-hosszu-tavu-vagyongazdalkodasi-terve-2022-2029/

Kapcsolat:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Vagyongazdálkodási iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.
1084 Budapest, Őr utca 8.

A Józsefvárosi Önkormányzat társadalmi vitára bocsátja közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét, mely 2022. február 8 és március 1. között valósul meg.

A Józsefvárosi Önkormányzat utoljára 2015-ben készített Közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervet, ezért időszerű egy új vagyongazdálkodási terv elfogadás. A terv feladata, hogy kijelölje a vagyongazdálkodásra vonatkozó intézkedések irányvonalát, összhangban a Gazdasági Programmal és az Integrált Területfejlesztési Stratégiával. A vagyongazdálkodási tervet várhatóan 2022. márciusában terjesztjük a Képviselő-Testület elé.

A Terv legfontosabb eleme az Önkormányzat bérházfejlesztési programja. A kerületi bérház- és bérlakásállomány összességében nagyon rossz állapotú. Házaink és lakásaink egy része méltatlan lakhatási körülményeket képes csak biztosítani. Több évtizedes örökségről van szó, és bár komoly erőfeszítések történtek a helyzet javítására, de rengeteg még a tennivaló.

Az önkormányzat vagyona közvagyon. Az, hogy mit kezdünk ezzel a hatalmas értékkel mindannyiunk közös ügye. Ezért döntött úgy a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy rendhagyó módon társadalmi vitára bocsátja közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét. Ezzel a lépéssel hagyományt kívánunk teremteni, hiszen nem történt még ilyen az önkormányzat történetében, és nem tudunk más hazai példáról sem.

A bérházfejlesztésen túl a Terv fontos eleme a hasznosítatlan vagy alulhasznosított helyiségállomány jobb kihasználása is. Várjuk az innovatív fejlesztési ötleteket is! Van olyan bontandó épület is, amelyiknek a helyén közterület létesül, játszótér, park, vagy bármi más. Néhány elképzelést ismertet a koncepció, de a társadalmi vitától izgalmas új ötletek felmerülését várjuk.

A társadalmi egyeztetés céljai:

1)    közérthető tájékoztatás a vagyongazdálkodási terv tartalmáról,

2)    véleményezési lehetőség biztosítása a szakmai és egyéb szervezeteknek,

3)    véleményezési lehetőség biztosítása a szélesebb helyi közvéleménynek, ideértve a helyi lakosokat, szervezeteket és befektetőket.

Az egyeztetés az Európa Tanács társadalmi egyeztetések szintjeit bemutató skáláján a „konzultáció” szintjének felel meg, melynek lényege, hogy a döntéshozók széles körben kikérik az érintettek és szakértők véleményét, majd a végső döntést a vélemények mérlegelése után a döntéshozók maguk hozzák meg.

A vagyongazdálkodási terv társadalmi egyeztetésének lépései a következők 2022. február 7. és március 1. között:

meghívásos szakmai műhely urbanisztikai, lakhatási, városfejlesztési és ingatlanfejlesztő szervezetek és szakemberek részvételéve február végén

írásos véleményezési lehetőség a szélesebb nyilvánosság számára: véleményét ezen az űrlapon várjuk legkésőbb március 1-ig: https://forms.gle/VT2BtznHAoP7izZF7 (ha nem tudja/akarja kitölteni az űrlapot, kérjük véleményét a vagyongazdalkodas@jozsefvaros.hu címre küldje legkésőbb március 1-ig)

lakossági fórum 2022. március 1-jén 18 és 20 óra között a Kesztyűgyárban – a fórum Facebook eseményét itt találja: https://www.facebook.com/events/1648298685512159/

A Gazdasági Program és az Integrált Területfejlesztési Stratégia itt letölthető: https://jozsefvaros.hu/otthon/onkormanyzat/strategiak/

Ha kérdése vagy hozzászólása van a társadalmi egyeztetéssel kapcsolatban, keresse bizalommal a Közösségi Részvételi Irodát a reszvetel@jozsefvaros.hu címen!

Mellékletek:

Józsefváros Vagyongazdálkodási Terv 2022-2029 véleményezésre 5 MB
Összefoglaló a szakmai egyeztetésről 27 KB
Összefoglaló a társadalmi egyeztetésről 37 KB
A Józsefvárosi Önkormányzat társadalmi vitára bocsátja közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét.

Hogyan vehetsz részt?

Szakmai műhely civil szervezetekkel (2022. február 22.)

Lakossági fórum a józsefvárosi Vagyongazdálkodási Tervről
2022. március 1., kedd

Töltsd ki a kérdőívet március 1-ig!

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Vagyongazdálkodási terv véleményezése
2022. február 8. - 2022. március 1.
befejezve

 
Vélemények összefoglalása
2022. május 5.
befejezve

 
Vagyongazdálkodási terv elfogadása
2022. május 5.
befejezve

To top