Loading...

Milyen legyen a Harminckettesek tere? A döntés a józsefvárosiaké!

Egyeztetés kezdete: 2023. június 15.

Egyeztetés vége: 2024. március 1.

További információ:

https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/a-harminckettesek-tere-atalakitasa/

A fejlesztés saját oldala:

https://rev8.hu/harminckettesektere/

Kapcsolat:

Rév8 Zrt.
1085 Budapest, Horánszky u. 13.,
Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné megújítani a Harminckettesek terét. Fontos számunkra, hogy a józsefvárosiakkal közösen hozzuk meg a döntést arról, hogy milyen legyen a tér. A terveket 2023. november 15. és december 15. között lehet véleményezni egy online kérdőív formájában, ahol megkérdezzük a lakók véleményét a kísérleti kialakításról, illetve a tér új koncepcióterveiről is. 

A tér körüli házak lakóit személyesen is felkeressük ebben az időszakban, de a kérdőív online formában is elérhető. Januárban az Önkormányzat kiértékeli az eredményeket, és dönt a Harminckettesek tere jövőjéről. Ha kíváncsi a tervekre, olvassa el cikkünket.

Józsefváros egyik központi terét egy összefüggően besétálható, modern, zöld és szerethető hellyé szeretnénk tenni, ahonnan sokan nem továbblépni akarnak, hanem ahová jó megérkezni. A Harminckettesek tere egyszerre az itt lévő házak bejáratának előtere, az áthaladók számára Józsefváros közlekedési központja, nagyszámú átszállónak a mindennapi várakozás helyszíne, üzletei pedig sokaknak nyújtanak szolgáltatásokat. A térnek ezeknek a szerepeknek egyszerre kell tudnia megfelelni.

Fontos azt is megjegyezni, hogy a favizsgálat során kiderült, hogy a téren lévő fák közül kettő fa egészségi állapota elég rossz. Az egyik fát sajnos még idén ki kell vágni, másikat pedig meg kell erősen csonkolni. A terven már szerepelnek azok az új fák, amelyekkel szeretnénk minél gyorsabban pótolni az idős nagy fák árnyékát.

A következő négy hétben arra kérjük Önöket, hogy döntsék el: a jövőben szeretnének-e átmenő forgalmat és parkolót a téren, vagy legyen inkább több fa és kényelmes  buszmegálló. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján egy olyan teret terveztünk, ami figyelembe veszi az itt élők igényeit és visszajelzéseit és amely szerintünk méltó a Harminckettesek teréhez, zöld és gyalogosbarát. Mi hiszünk ebben az irányban, de a döntés a józsefvárosiaké!

A Józsefvárosi Önkormányzat a Harminckettesek tere átalakítását tervezi, amelyet egy tesztidőszak nyit meg. Ezután az önkormányzat a közösség véleménye alapján dönt a tér további sorsáról.

Hogyan vehetsz részt?

Segíts önkéntesként a Harminckettesek tere jövőjének felmérésében!

Harminckettesek tere tervbemutató
2023. november 28., kedd

Töltsd ki a kérdőívet 2023. december 15-ig!

Fillout the form by December 15, 2023!

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Kísérleti átalakítás
2023. június 1. - 2023. november 1.
befejezve

 
Kísérleti átalakítás értékelése és az új tervek véleményezése
2023. november 15. - 2023. december 15.
befejezve

 
Értékelés és véleményezés összesítése
2023. február 15.
folyamatban

 
Végleges tervek
2024. december 31.
nincs elkezdve

 
Kivitelezés
költségvetés függvénye
nincs elkezdve

To top