Loading...

Legyen új kutyafuttató a Tömő utcában? – Mondd el a véleményed!

Egyeztetés kezdete: 2013. április 18.

Egyeztetés vége: 2023. október 1.

További információ:

https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/kutyafuttato-a-tomo-utca-40-46-mellett/

Kapcsolat:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.

A Tömő utca 40-46 társasház mellett található nagyobb füves területet régóta használják a környéken élő kutyatulajdonosok reggeli és esti sétáik alkalmával. Ezen a környéken nincs sok kutyafuttató, a Ludovika és a Kálvária téri futtatók is távolabb helyezkednek el. Így a kutyások sokszor a Corvin sétány magaságyásait vagy a társasházak között húzódó zöldsávokat használják a kutyák mozgatására.

Ezek a felületek azonban nem ezért lettek létrehozva, így sem az ültetett növények, sem a zöldfelület állapota szempontjából nem ideális az egyre nagyobb fokú igénybevétel. A Józsefvárosi Önkormányzat által indított „Fogadj örökbe egy közterületet!” programon sikerrel pályázott a Tömő utca 40-46 közös képviselete, akik az általuk gondozni kívánt zöldfelület bemutatása mellett jelezték, hogy a környéken élők számára hasznos lenne egy új kutyafuttató is.

Ezért kezdeményezi a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy a Tömő utca 40-46 melletti nagyobb füves terület egy része legyen lekerítve és kutyafuttatónak kiépítve. 

Ezt a területet csak az egyik oldalról határolja lakóház. Ablakok közvetlenül nem, csak erkélyek néznek rá. A többi oldalról egy bolt, egy trafóépület és egy használaton kívüli üzemi épület határolja, amelyek megfelelő védelmet biztosítanak a zaj ellen. A kezdeményezés célja egy kis, 125 nm-es terület lekerítése, valamint egy pad és egy kuka kihelyezése a kényelmes és biztonságos kutyázás érdekében.

Kérjük, töltse ki a kutyafuttató kialakításáról szóló  kérdőívet 2023. május 18. csütörtök éjfélig! A kérdőívet itt éri el: https://jozsefvaros.hu/go/tomokutyafuti/

2023. május 19-én, pénteken 16 órakor a Jázmin utcai játszótér előtti téren a Rév8 Zrt. szervez kitelepülést, amelynek keretében az az érdeklődő lakók és kutyatulajdonosok megismerhetik az igényfelmérés eredményét, feltehetik kérdéseiket, és elmondhatják javaslataikat. 

A vélemények beérkezését és feldolgozását követően, az eredménynek megfelelően a Józsefvárosi Önkormányzat illetékes Bizottsága hoz majd döntést a terület jövőjére vonatkozóan.

Az eredményekről és a döntésről az igényfelmérést kitöltőket közvetlenül értesítjük, a környéken található házakban pedig plakátot helyezünk ki.

További információ: Közösségi Részvételi Iroda reszvetel@jozsefvaros.hu

Tervezzük meg együtt a Jázmin teret!

Az igényfelméréssel párhuzamosan elindul a Jázmin tér közösségi tervezése is, a Rév8 Zrt. szervezésében. A játszótér fejlesztéséről korábban zajlott igényfelmérés, amelynek eredménye alapján elindult a terv átfogó tervezésének folyamata. A tér átgondolásába a lakókat is szeretnék bevonni, alábbi időpontokban várják az érdeklődőket:

Tervezzük meg együtt a Jázmin teret!

2023.05.11. csütörtök 16:00

Rendezzük be a Jázmin teret!

2023.05.19. péntek 16:00

Mellékletek:

Tömő kutyafuti összefoglaló 615 KB
A Józsefvárosi Önkormányzat a környékbeli társasházak javaslatára kezdeményezi, hogy a Tömő utca 40-46 melletti terület egy része legyen kutyafuttatónak kiépítve.

Hogyan vehetsz részt?

Töltsd ki a kérdőívet 2023. május 18-ig!

Gyere el a 2023. május 19-én, pénteken 16 órakor a Jázmin utcai játszótér előtti térre!

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Véleményezés
2013. április 18. - 2023. május 18.
befejezve

 
Vélemények összefoglalása
2023. július 10.
befejezve

 
Bizottsági döntés
2023. október 15.
befejezve

 
Kivitelezés
2023. december 31.
befejezve

To top