Loading...

Lakásrendelet módosítás 2022 – Mondd el a véleményed!

Egyeztetés kezdete: 2022. szeptember 29.

Egyeztetés vége: 2022. október 20.

További információ:

https://jozsefvaros.hu/otthon/onkormanyzat/ules/kepviselo-testulet-rendes-ulese-2022-oktober-20/#napirend_1_2

Kapcsolat:

Vagyongazdálkodási iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021-ben új lakásrendeletet alkotott. A rendelet kidolgozásának fontos állomása volt a lakhatással foglalkozó szervezetekkel lefolytatott szakmai konzultáció..

Most ismét szeretnénk megkérni a kerületieket a józsefvárosi lakásrendelet véleményezésére, miután Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívása – a címben található formai hiba miatt – szükségessé tette egy új rendelet megalkotását.

Noha álláspontunk szerint a jogszabály újrakodifikálását indokló technikai problémák nem befolyásolják a hatályos rendelet végrehajthatóságát, a rendelet újratárgyalása kapcsán szeretnénk további módosításokat eszközölni a rendeleten.

Egyrészt a rendelet elmúlt egy éves gyakorlati alkalmazása során felszínre került néhány olyan probléma, amelyek miatt szükséges a rendelet egyes szabályainak módosítása, illetve kiegészítése.

Másrészt – bár régóta tervezte – az Önkormányzatnak eddig nem volt lehetősége változtatni a lakbérek rendszerén. Most, hogy 2023 januárjától lehetőségünk van rá, egy új szociális lakbérkonstrukciót szeretnénk bevezetni. A módosításokkal alapvető célunk az átláthatóbb, hatékonyabb és egyben méltányosabb lakásgazdálkodás feltételeinek megteremtése.

Leginkább ezekkel a tartalmi módosításokkal kapcsolatosan szeretnénk kikérni a kerületiek és szakmabeliek véleményét. A rendelettervezet szövege nagyrészt megegyezik a tavaly elfogadott rendeletével. Az új rendeletről szóló előterjesztés, valamint a rendeletszöveg elérhető a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján, az alábbi linken >>>

A változások közérthető összefoglalóját innen letölthető >>>

A végleges elfogadás tervezett dátuma 2022. október 20., a Képviselő-testület következő rendes ülése.

Köszönjük, ha megosztja velünk véleményét! Kérjük észrevételeit lehetőség szerint október 3. hétfőig küldje el nekünk a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre.

Mellékletek:

Lakásrendelet előterjesztés 2 MB
Összefoglaló a módosításokról 60 KB
Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívása a címben található formai hiba miatt szükségessé tette egy új rendelet megalkotását.

Hogyan vehetsz részt?

Véleményed írásban várjuk!
reszvetel@jozsefvaros.hu

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Rendelet véleményezése
2022. szeptember 29. - 2022. október 3.
befejezve

 
Képviselő-testületi döntés a rendeletről
2022. október 20.
befejezve

To top