Loading...

Kálvária téri kis kutyafuttató – Döntsünk együtt az új talajról!

Egyeztetés kezdete: 2022. június 4.

Egyeztetés vége: 2022. augusztus 20.

Kapcsolat:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.
1084 Budapest, Őr utca 8.

A Kálvária téri kis kutyafuttatót használók hónapok óta láthatják a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ által kiépített, 4 féle talajtípus bemutatására szolgáló területet.

A futtató átfogó talajfejlesztése régóta esedékes, a JGK célja, hogy hosszútávú, fenntartható, az igényeket kielégítő megoldást találjon a józsefvárosi kutyafuttatók talajának problémájára.

A futtatóban egy elkülönített részen 4 féle talajtípust próbálhattak ki a használók és ismerhették meg ezek előnyeit és hátrányait: homok, gyöngykavics, mulcs és föld.

Június 24-én, pénteken délután 5 órakor fórumot tartunk a futtatóban, amelyen értékeljük az egyes talajtípusokat, összefoglaljuk a kutyatulajdonosok és a fenntartó tapasztalatait, igényeit és döntünk a Kálvária téri kis kutyafuttató új talajáról. A fórum Facebook eseményét itt éri el >>>

A fórumot megelőzően online is várjuk a visszajelzéseket, hogy azok is véleményt tudjanak formálni, akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen. Az online űrlapot itt találja >>>

A kérdőív kitöltése nem minősül szavazásnak! Az igényfelmérés célja, hogy június 24-i fórumon az online beküldött javaslatokat is figyelembe véve tudjunk a résztvevőkkel közösen dönteni.

A zsúfolt városi környezetbe szorult kutyázás kiemelten fontos terei a kutyafuttatók, amelyek minőségének és felszereltségének fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban vonzó alternatívát kínáljunk a a kutyások számára nagyrészt zárt közparkokkal szemben. A kutyafuttatók karbantartása idén is folyamatos, a nagyobb léptékű fejlesztésekbe pedig a tavalyi Teleki téri igényfelméréshez hasonlóan szeretnénk bevonni az adott futtatót használókat is.

A Kálvária téri talajfejlesztést megelőző bemutató időszak célja az volt, hogy a használók megismerjék azokat a talajtípusokat, melyek kiépítésére ezen a területen lehetőség van. Ez a megelőző szakasz nem mindegyik futtatóban lehetséges, mert nem mindenhol elegendő a tér ilyen ideiglenes átalakításokra.

A Kálvária téri talajfejlesztést kísérő igényfelmérésre olyan folyamatként tekintünk, amely más kerületi kutyafuttatók időszerű talajcseréjére vonatkozóan is hasznos tapasztalatokat hozhat és meghatározhatja a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ által a továbbiakban a felújítások során használt talaj típusát.

Ezért arra bátorítjuk a kerületi kutyatulajdonosokat, hogy az igényfelmérésben és a fórumon akkor is vegyenek részt, ha egyébként a hétköznapokban nem használják a Kálvária téri kutyafuttatót!

Mellékletek:

Kálvária talajtesztelés eredmények 95 KB
A Kálvária téri kis kutyafuttatóban négyféle talajtípus tesztelünk.

Hogyan vehetsz részt?

Lakossági fórum a Kálvária téri kis kutyafuttató talajáról
2022. június 24., péntek

Töltsd ki a kérdőívet 2022. június 24-ig!

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Igényfelmérés
2022. június 4. - 2022. június 24.
befejezve

 
Vélemények összefoglalása
2022. augusztus 20.
befejezve

 
Fejkesztés kivitelezése
2022. december 31.
befejezve

To top