Loading...

II. János Pál pápa tér fejlesztése – Mondd el a véleményed!

Egyeztetés kezdete: 2023. május 5.

Egyeztetés vége: 2023. december 15.

További információ:

https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/ii-janos-pal-papa-ter-kutyabarat-fejlesztese/

Kapcsolat:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Városépítészeti Iroda
1082 Budapest, Baross utca 63-67.

A II. János Pál pápa téren található park Józsefváros egyik legizgalmasabb, legszabadabb és leginkább sokszínű zöld területe. Nagyon sokan nagyon sokféle célból használják – sportolásra, pihenésre, játékra, kutyasétáltatásra vagy akár szórakozásra. A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné a parkot fokozatosan megújítani annak tulajdonosával, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködésben. Célunk, hogy a különböző felhasználói csoportok – gyerekek és felnőttek, idősek és fiatalok, szegényebb és jobb módúak, kutyások és nem kutyások – igényeit a lehető legjobban felmérjük, majd ezeket összehangolva egy olyan parkot hozzunk létre, amelyben mindenki otthon érzi magát és amelyben a józsefvárosiak egymást és a teret tiszteletben tartva, a zöldfelületeket óvva  tudják a számukra kedves tevékenységeket végezni.

A park teljes körű felújítása nagy anyagi befektetést igényelne, amelyre most egyik önkormányzatnak sincs fedezete, azért kezdetben kisebb léptékű, de az együttélést, közös használatot segítő beavatkozásokat tervezünk. Ennek anyagi fedezetét három forrás biztosítja: 1) a 2022-es részvételi költségvetésben Józsefváros lakosai 10 millió forintot szavaztak meg a park kutyabarát fejlesztésére 2) a Józsefvárosi Önkormányzat ezen felül kb. 30 millió forintot tervez szánni a park fejlesztésére, 3) a Fővárosi Önkormányzat szintén kb. 30 millió forintot dedikál a park megújítására. Így összesen kb. 70 millió forint áll rendelkezésre.

A felújítást társadalmi egyeztetés előzi meg, amelynek célja, hogy felmérje a tér jelenlegi használóinak tapasztalatait és igényeit. A társadalmi egyeztetés több elemből áll.

Kérdőíves igényfelmérés felnőttekkel és gyerekekkel

Összeállítottunk két kérdőívet, amelynek segítségével szeretnénk megismerni a II. János Pál pápa téren található park használóinak szokásait, véleményét és igényeit a park megújításával kapcsolatban. Az egyik kérdőív felnőtteknek, a másik kifejezetten gyerekeknek szól, hiszen a teret nagyon sok gyerek is használja. A kérdőívet 2023. május 5. és június 5. között lehet kitölteni online és személyesen.

A felnőtteknek szóló kérdőívet itt találja >>>

A gyerekeknek szóló kérdőívet itt találja >>>

A felnőtteknek szóló kérdőív ANGOL nyelvű változatát itt találja >>>

Közösségi események és fórumok

A Közösségi Részvételi iroda a kérdőíves igényfelméréssel egyidőben közösségi eseményeket és egy köztéri fórumot fog szervezni a parkban. Ez utóbbi célja a kutyás parkhasználattal kapcsolatos vitás kérdések kibontása és átbeszélése a park használóival. A közösségi események és a fórumok pontos időpontjáról a jozsefvaros.hu oldalon és a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldalán adunk majd hírt.

Fórum a II. János Pál pápa tér fejlesztéséről

2023. május 23. kedd 17-19 óra

Részletek itt >>>

Közösségi szemétszedés a Pápa téri kutyásokkal

2023. június 4. vasárnap 10 óra

Részletek itt >>>

Önkormányzati-lakossági munkacsoport

A társadalmi egyeztetés során beérkezett véleményeket a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai fogják feldolgozni és ezt nyilvánosan közzé is teszik a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján. Az összesítés alapján kialakuló fejlesztési igényeket egy kerületi lakosokból, valamint kerületi és fővárosi illetékesekből álló munkacsoport fogja fontossági sorrendbe rakni és beárazni. A javaslat alapján a Józsefvárosi és  Fővárosi Önkormányzat megállapodást köt a park felújításáról és a pénzügyi keretekről. A tervek szerint a fejlesztések 2023 őszén valósulnak meg a Józsefvárosi és a Fővárosi Önkormányzat kivitelezésében.

Jelentkezzen a tér terveit kidolgozó munkacsoportba!

A II. János Pál pápa térről konzultáció eredményei alapján egy kerületi és fővárosi illetékesekből és lakosokból álló munkacsoport fog javaslatot tenni a fejlesztésekre és a térhasználati szabályokra. Ha Ön is szeretne önkéntes tagja lenni ennek a munkacsoportnak, kérjük, jelentkezzen itt >>>

Segítsen önkéntesként a II. János Pál pápa tér fejlesztéséről szóló társadalmi egyeztetésben!

Szeretnénk, ha minél több környékbeli lakó elmondaná a véleményét – ehhez keresünk segítőket! Ha szívesen segítene a kérdőívezésben, plakátozásban, szórólapozásban és lakossági fórum szervezésében, jelentkezzen önkéntesnek!

A jelentkezési lap itt elérhető >>>

Mellékletek:

A II. János Pál pápa térről szóló igényfelmérés összefoglalója 641 KB
Javaslatcsomag II. János Pál pápa tér fejlesztéséről 354 KB
A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő II. János Pál pápa téren található park Józsefváros egyik legizgalmasabb, legszabadabb és leginkább sokszínű zöld területe, ezért fontos, hogy folyamatosan fejlesszük a teret a használók igényei szerint.

Hogyan vehetsz részt?

Segíts önkéntesként a II. János Pál pápa tér fejlesztéséről szóló társadalmi egyeztetésben!

Fórum a II. János Pál pápa tér fejlesztéséről
2023. május 23., kedd

Töltsd ki a felnőtteknek szóló kérdőívet 2023. június 5-ig!

Töltsd ki a gyerekeknek szóló kérdőívet 2023. június 5-ig!

Fill out the survey in English until June 5!

Közösségi szemétszedés a Pápa téri kutyásokkal 2023. június 4. vasárnap 10 órakor

Jelentkezz a II. János Pál pápa tér lakossági-szakértői munkacsoportjába!

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Igényfelmérés
2023. május 5. - 2023. június 5.
befejezve

 
Igényfelmérés összefoglalása
2023.07.10
befejezve

 
Lakossági-szakértői munkacsoport
2023. augusztus 15.
befejezve

 
Fejlesztési javaslat
2023. október 30.
befejezve

 
Döntés a rövidtávú fejlesztésekről
2023. december 15.
befejezve

 
Rövid távú fejlesztések kivitelezése
2024. július 1.
folyamatban

 
Közép- és hosszú távú kivitelezések megtervezése
költségvetés függvénye
nincs elkezdve

To top