Loading...

Bacsó Béla, Krúdy és Mária utcák megújítása – Mondd el a véleményed!

Kapcsolat:

Rév8 Zrt.
1085 Budapest, Horánszky u. 13.,

Elkészültek a Bacsó Béla utca, illetve a Krúdy és Mária utcák egy-egy szakaszának új tervei. Ha kíváncsi, hogy milyen változások várhatok az utcákban, most megnézheti őket, és egészen 2022. szeptember 22-ig elmondhatja véleményét a tervekről!

A Bacsó Béla utca teljes hosszában megújul a tervek szerint. Az utca eleje már közel 2 éve gyalogos sétányként működik. Volt azóta itt rengeteg koncert, afrikai tánc előadás, szitanyomó műhely és a Rév8 a városlakókkal közösen lefestette az aszfaltot. Kísérletképp mozgatható asztalokat és székeket is kihelyezett az önkormányzat, hogy megnézze, hogyan használják a teret az arra járók. A sárga virágládák és a girlandok pedig otthonossá tették az addig szürke utcát. A legutóbbi kérdőíves kutatás eredménye az volt, hogy a kitöltők többsége megszerette a gyalogos sétányt és a jövőben is szeretné, ha így maradna.

Az elmúlt két év tapasztalatai alapján megszülettek az új utca tervei. Nemcsak a gyalogos sétány újul meg, hanem az egész utca. Több szabadföldbe ültetett fa és zöldfelület szerepel a tervekben, ezeknek köszönhetően nyáron hűvösebb lesz az utca, kellemesebb lesz végigsétálni rajta.  A terv célja az is, hogy a felújítások végén a közlekedők számára biztonságosabb utcák, szélesebb járdák, és egy olyan tér jöjjön létre, ahol szívesen tölt időt az ember.

Az utca terveit itt nézheti meg és itt várjuk visszajelzését is: bit.ly/bacsobelautca

A Krúdy és Mária utcák terveinél is hasonló szempontokat vettek figyelembe a tervezők. A terv célja, hogy a Kálvin teret és a Nagykörutat összekösse, ezáltal gyalogosan kényelmesen el lehessen jutni egyik csomópontból a másikba. A két utcaszakasz a Palotanegyed legfontosabb bejáratai közé tartoznak, így sokak számára lesz kényelmesebb a megérkezés. Az átalakítással akadálymentesen lehet majd megérkezni a Lőrinc pap térre, valamint kerékpárral is könnyebben megközelíthető lesz a Palotanegyed.

Az utcák terveit itt nézheti meg és itt várjuk visszajelzését is: https://bit.ly/krudy-maria

Kérjük, töltse ki fenti kérdőíveket, és észrevételeivel Ön is járuljon hozzá a végleges tervek megalkotásához! A beérkezett javaslatok feldolgozása után a végleges terveket a Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 online felületein mutatjuk be.

Véleményét 2022. szeptember 22-ig várjuk mindkét felújítással kapcsolatban. A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik, és körülbelül 5-10 percet vesz igénybe. Ha bármilyen kérdése van az utcákkal kapcsolatban, írja meg nekünk az info@rev8.hu email címre!

A terveket szeptemberben a helyszíneken is bemutatjuk, ahol sok szeretettel várjuk az érdeklődőket:

Előre is köszönjük, hogy megosztja velünk véleményét!

Mellékletek:

Vélemények összefoglaló 511 KB
Véleményezés eredmények – Bacsó – Krúdy – Mária 52 KB
Elkészültek a Bacsó Béla utca, illetve a Krúdy és Mária utcák egy-egy szakaszának új tervei.

Hogyan vehetsz részt?

Beszélgessünk a megújuló Bacsó Béla utca terveiről
2022. szeptember 14., szerda

Beszélgessünk a megújuló Bacsó Béla utca terveiről
2022. szeptember 16., péntek

Beszélgessünk a megújuló Krúdy és Mária utcák terveiről
2022. szeptember 13., kedd

Beszélgessünk a megújuló Krúdy és Mária utcák terveiről
2022. szeptember 15., csütörtök

Töltsd ki a Bacsó Béla utcáról szóló kérdőívet 2022. szeptember 22-ig

Töltsd ki a Krúdy és Mária utcákról szóló kérdőívet 2022. szeptember 22-ig

A társadalmi egyeztetés lépései:

 
Tervek véleményezése
2022. szeptember 8. - 2022. szeptember 22.
befejezve

 
Vélemények összefoglalása
2022. október 17.
befejezve

 
Fejlesztés kivitelezése
2024. július 1,
folyamatban

To top