Loading...

Jelentkezz a II. János Pál pápa tér lakossági-szakértői munkacsoportjába!

Jelentkezés határideje: 2023. július 1.

Jelentkezés módja: Jelentkezz itt: https://forms.gle/ZrcyXhsUcG5VEiT98

Kapcsolat:

Közösségi Részvételi Iroda
1082 Budapest, Baross u. 63-67.

Feladatok:

workspaces
Munkacsoport részvétel
fact_check
Adminisztratív feladatok

A II. János Pál pápa téren található park Józsefváros egyik legizgalmasabb, legszabadabb és leginkább sokszínű zöld területe. Nagyon sokan nagyon sokféle célból használják – sportolásra, pihenésre, játékra, kutyasétáltatásra vagy akár szórakozásra. A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné a parkot fokozatosan megújítani annak tulajdonosával, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködésben. Célunk, hogy a különböző felhasználói csoportok – gyerekek és felnőttek, idősek és fiatalok, szegényebb és jobb módúak, kutyások és nem kutyások – igényeit a lehető legjobban felmérjük, majd ezeket összehangolva egy olyan parkot hozzunk létre, amelyben mindenki otthon érzi magát és amelyben a józsefvárosiak egymást és a teret tiszteletben tartva, a zöldfelületeket óvva  tudják a számukra kedves tevékenységeket végezni.

A park teljes körű felújítása nagy anyagi befektetést igényelne, amelyre most egyik önkormányzatnak sincs fedezete, azért kezdetben kisebb léptékű, de az együttélést, közös használatot segítő beavatkozásokat tervezünk. Ennek anyagi fedezetét három forrás biztosítja: 1) a 2022-es részvételi költségvetésben Józsefváros lakosai 10 millió forintot szavaztak meg a park kutyabarát fejlesztésére 2) a Józsefvárosi Önkormányzat ezen felül kb. 30 millió forintot tervez szánni a park fejlesztésére, 3) a Fővárosi Önkormányzat szintén kb. 30 millió forintot dedikál a park megújítására. Így összesen kb. 70 millió forint áll rendelkezésre.

A felújítást társadalmi egyeztetés előzi meg, amelynek célja, hogy felmérje a tér jelenlegi használóinak tapasztalatait és igényeit. A társadalmi egyeztetés több elemből áll.

A társadalmi egyeztetés során beérkezett véleményeket a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai fogják feldolgozni és ezt nyilvánosan közzé is teszik a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján. Az összesítés alapján kialakuló fejlesztési igényeket egy kerületi lakosokból, valamint kerületi és fővárosi illetékesekből álló munkacsoport fogja fontossági sorrendbe rakni és beárazni. A javaslat alapján a Józsefvárosi és  Fővárosi Önkormányzat megállapodást köt a park felújításáról és a pénzügyi keretekről. A tervek szerint a fejlesztések 2023 őszén valósulnak meg a Józsefvárosi és a Fővárosi Önkormányzat kivitelezésében.

Jelentkezzen a tér terveit kidolgozó munkacsoportba!

A II. János Pál pápa térről konzultáció eredményei alapján egy kerületi és fővárosi illetékesekből és lakosokból álló munkacsoport fog javaslatot tenni a fejlesztésekre és a térhasználati szabályokra. Ha Ön is szeretne önkéntes tagja lenni ennek a munkacsoportnak, kérjük, jelentkezzen itt >>>

 

Kapcsolódó társadalmi egyeztetés:
II. János Pál pápa tér fejlesztése - Mondd el a véleményed!

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő II. János Pál pápa téren található park Józsefváros egyik legizgalmasabb, legszabadabb és leginkább sokszínű zöld területe, ezért fontos, hogy folyamatosan fejlesszük a teret a használók igényei szerint.

Részletek

Tevékenységek:

 
Igényfelmérés
2023. május 5. - 2023. június 5.
befejezve

 
Igényfelmérés összefoglalása
2023.07.10
befejezve

 
Lakossági-szakértői munkacsoport
2023. augusztus 15.
befejezve

 
Fejlesztési javaslat
2023. október 30.
befejezve

 
Döntés a rövidtávú fejlesztésekről
2023. december 15.
befejezve

 
Rövid távú fejlesztések kivitelezése
2024. július 1.
folyamatban

 
Közép- és hosszú távú kivitelezések megtervezése
költségvetés függvénye
nincs elkezdve

To top