Segítsd önkéntesként az első józsefvárosi részvételi költségvetést!

// Hírek
Célunk, hogy minden kerületi lakos részt vehessen a részvételi költségvetés folyamatában, ne csak online legyen lehetőség csatlakozni a közös munkához. Ehhez jelen kell lenni a kerületben! Ebben kérjük az önkéntesek segítségét!

Hogyan fog a költségvetés-tervezés valóban részvételivé válni? Hogyan érjük el a lakókat, hogyan vonjuk be őket, hogyan biztosítjuk mindenki számára a szavazás lehetőségét?

A részvételi költségvetés egy olyan tanácskozási és döntéshozatali eljárás, melynek során a közösség tagjai közvetlenül befolyásolhatják a költségvetés egy részének felhasználását. Az évről évre ismétlődő folyamat keretében a lakosság által kitalált és rangsorolt projektek valósulnak meg, az eredmények átláthatóak és számonkérhetőek.

Önkéntesként ezt a folyamatot segítheti részvételével!

Plakátok, kihelyezése, szórólapok terjesztése, standolás a kerület terein, segítés az ötletelő műhelyek lebonyolításában? Töltsd ki az űrlapot, jelöld meg, hogy mely tevékenységben tudsz részt venni és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársa felveszi majd veled a kapcsolatot!

A jelentkezéshez további adatokat is megadhatsz, amivel segítheted, hogy fel tudjuk mérni az erőforrásainkat. Arra kérünk, hogy osszd meg velünk, hogy beszélsz-e idegen nyelven, rendelkezésedre áll-e autó, van-e e korábbról önkéntes tapasztalatod, illetve előreláthatólag mennyi időt fogsz tudni az önkéntességre szánni.

A részvételi költségvetés-tervezés folyamata 2022 márciusától augusztusig tart. Önkéntesnek a teljes folyamat során lehet jelentkezni!