A Józsefvárosi Részvételi Költségvetést együtt rakjuk össze: Jelentkezz a körzetek munkacsoportjaiba!

// Hírek
A Józsefvárosi Részvételi Költségvetés két fő szakaszból áll: ötletbeadás márciusban és áprilisban; majd szavazás júniusban és júliusban. De mi történik a két szakasz között? Hogyan válnak az ötletek megvalósítható javaslatokká? Ebben segítenek a körzetek munkacsoportjai, ahova Téged is várunk!

Mit csinálnak a körzetek munkacsoportjai?

Az ötletek beadása és a hivatal által végzett előszűrés 2022. március elsejétől április 30-ig tart. Ezt követi májusban az érdemi szűrési szakasz, amelyben a legfontosabb szerepet a három körzet lakosaiból felálló munkacsoportok töltik be.

A 3 körzetnek megfelelően 3 munkacsoport alakul, amelyekben az adott körzetből jelentkező, önkéntes lakosok dolgoznak együtt a részvételi költségvetés folyamatát koordináló önkormányzati munkatársakkal és a területen megválasztott egyéni önkormányzati képviselőkkel.

A körzetek munkacsoportjai megvizsgálják a hivatal által már előszűrt, saját körzetükbe érkező ötleteket. A hasonló ötleteket összevonják, egységesítik és összeállítják az általuk a szavazólapra javasolt ötletek listáját. Ezt követően bevonják az előkészítő munkába a kiválasztott ötletek megvalósításáért felelős önkormányzati ügyosztályt, gazdasági társaságot vagy intézményt és velük közösen az ötleteket közel azonos szintre dolgozzák ki és be is árazzák a javaslatokat. Végül a 3 munkacsoport közös tanácskozáson veti össze az egyes körzetekben kialakult listákat és dönt a végső szavazólap tartalmának összeállításáról.

Hogyan lehet jelentkezni a körzetek munkacsoportjaiba?

A körzetek munkacsoportjaiba 2022. április 25-ig van lehetőség jelentkezni.
A jelentkezéshez feltétel, hogy valóban Józsefvárosban élj!

Azoknak, akik előzetesen a regisztrációnál jelezték, hogy érdekelné őket a munkacsoportokban való részvétel, a részletes jelentkezési űrlapot külön elküldjük, hogy jelentkezésüket véglegesíteni tudják. A jelentkezési adatlap kitöltése még nem jelenti automatikusan, hogy bekerülsz az adott körzet munkacsoportjába. A jelentkezők közül a megadott adatok alapján a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai választják majd ki a tagokat. A kiválasztás során törekszünk az egyenlő nemi és életkori eloszlásra, valamint szempont lesz például, hogy a körzeten belül melyik negyedben élsz, mi a legmagasabb iskolai végzettséged és adtál-e be ötletet a kerületi részvételi költségvetésben. A munkacsoportok összeállításánál arra törekszünk, hogy azok a kerület összetételét tükrözzék.