NINCS    KÖRZET
Összesen 7 felnőtt és 3 gyermek háziorvosi rendelő van Józsefvárosban, így mindhárom körzet érintett.

Információs felületek bővítése a józsefvárosi háziorvosi és gyermekorvosi rendelőkben

Milyen problémára jelent megoldást?

Szinte sehol nincs helye az előterekben, betegvárókban a szórólapoknak, falitábla sincs, vagy ha van, akkor nincs mivel felerősíteni a plakátokat. Csupaszak a rendelők falai, terei, pedig ezekben is remek lehetőség lenne bármilyen közérdekű helyi témában tájékoztatni a kerületi lakosokat, akár plakátokkal, akár szórólapokkal.

Megoldási javaslat leírása

Amíg a betegek a sorukra várnak, mobilozás és a pucér falak bámulása helyett olvasgathatnák az önkormányzati tájékoztatókat, a helyi újság aktuális és régebbi lapszámait, gyógyászati híreket, cikk- és könyvajánlót, stb... Ahogy az Auróra szakrendelőben megoldott, úgy a háziorvosi/gyermekorvosi rendelők előterébe is ki lehetne helyezni falitáblákat+rögzítőket, szórólaptartókat, plakáttartókat. Több más kerületben is találhatóak információs felületekkel jól felszerelt előterek, betegvárók a rendelőkben, sőt, néhol még házimozin keresztül végtelenített információkkal is tájékoztatják az ott várakozókat.

"Bevásárlólista"

Mind a tíz háziorvosi rendelő előterébe kerüljön 2-3 falra erősíthető szórólaptartó és hirdető tábla (parafa, fa, mágnes, stb.) a plakátok rögzítésére és cseréjére alkalmas eszközökkel. Az interneten található kínálat alapján kb. 250-300 ezer forintból megoldható mindegyik rendelőben az előterek felszerelése információt tároló eszközökkel. (Felnőtt rendelők: Auróra utca, Mikszáth tér, József krt, Szigony utca, Kálvária tér, Orczy út, Hungária krt. Gyermek rendelők: Auróra utca, Gutenberg tér, Szigony utca)

Társadalmi részvétel

Az egyes rendelők körzetében lakók magánhirdetései is kikerülhetnek “keres-kínál” alapon. Pl.: a hiányzó vagy a már használaton kívüli, de még jó állapotban levő gyógyászati segédeszközök, babagondozási kellékek, stb. cseréjét és ezáltal az érintettek egymáshoz kapcsolódását, egymás támogatását, vagyis a közösségszerveződést elősegítve. Önkéntesek segítségével lehetne frissíteni, aktualizálni a kihelyezett plakátokat, szórólapokat. Egy-egy kihelyezett gyűjtődobozba kerülhetnének lakossági észrevételek, visszajelzések (az egészségügyi ellátással és bármi mással kapcsolatban), ami segíthetné a párbeszédet az önkormányzat és a kerület lakói között. Főként azok számára, akiknek erre nincs más lehetőségük.

Dilemmák, kockázatok

Ebben a részben az ötlet beküldője nem adott meg semmit.

Csatolmányok

Az ötlet beküldője nem csatolt semmit.

Térkép