I. KÖRZET
Rákóczi tér

A Rákóczi téri metrókijárat falainak zöldítése

Milyen problémára jelent megoldást?

1) A liftes metrókijárat tóra néző fala egy ronda szürke üres felület 2) A mozgólépcsős kijárat melletti fedett rész illegális módon már évek óta életvitelszerű közterületi tartózkodás áldozata ezzel további problémákkal sújtva az egész Rákóczi teret (szemetelés, alkoholizálás stb)

Megoldási javaslat leírása

1) Viszonylag egyszerű módon dézsába ültetett futónövényeket kellene felfuttatni a falon. 2) A mozgólépcsős kijárat melletti fedett részt körbe kellene keríteni és a másik helyszínhez hasonlóan itt is futónövényeket lehetne felfuttatni a rácsokra ami így a természetes fény útját sem állná el.

"Bevásárlólista"

Dézsa, termőföld, futónövények, rácsok

Társadalmi részvétel

Ebben a részben az ötlet beküldője nem adott meg semmit.

Dilemmák, kockázatok

A Rákóczi tér a Főváros hatáskörébe tartozik, de mivel ők nem hajlandóak foglalkozni a problémával és elsősorban (de nem kizárólag) a kerület lakóit érinti a helyezet, így nem kellene hogy akadályt jelentsen az hogy a kerületi önkormányzat intézi a zöldítéseket.

Csatolmányok

Térkép

Hivatal visszajelzése

Az ötlet megvalósítása nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik. A Rákóczi téri metrókijárat fala a BKK Zrt. tulajdonában álló műtárgy, amelynek átalakítására a részvételi költségvetés keretein belül nincsen lehetőség, ezért az ötletet nem javasoljuk a körzet munkacsoportjának vizsgálatára.