I. KÖRZET
Baross utca-Vajdahunyad és Rigó utca sarok

Gyalogos átkelők létesítése a Baross utca és Vajdahunyad utca kereszteződésében

Milyen problémára jelent megoldást?

Sokan nap mint nap veszélyesen kelnek át gyalogosan a Baross utcán (Rigó/Vajdahunyad sarok), mellékutcáknál (Rigó és Vajdahunyad utca) pedig az autósok sokszor nem adják meg az elsőbbséget a gyalogosoknak.

Megoldási javaslat leírása

Zebra felfestése a Baross utcánál: kettőt a Rigó és Vajdahunyad utcára merőlegesen, illetve egyet a Baross utcát keresztezve a Polgármesteri hivatal oldalán.

"Bevásárlólista"

Festék

Társadalmi részvétel

Környező lakosok segíthetnének a felfestésben, a lakóhelyünk biztonságosabbá tételében.

Dilemmák, kockázatok

Ebben a részben az ötlet beküldője nem adott meg semmit.

Csatolmányok

Az ötlet beküldője nem csatolt semmit.

Térkép

Hivatal visszajelzése

Ilyen kis csomópontokban a zebra felfestése kevésbé hasznos, mert más ehhez hasonló helyszíneken, zebra hiányában még kevésbé fog figyelni az autóforgalom a gyalogosokra. A Vajdahunyad utcából érkezőknek jelenleg elsőbbségük van a gyalogosokkal szemben. A Baross utcán viszonylag közel két zebra is található, a Rigó utcát keresztező zebra pedig, forgalomirányítás hiányában balesetveszélyes lehet az áthaladó forgalomra. Ezekkel a szempontokkal kiegészítve javasoljuk a körzet munkacsoportjának vizsgálatára. A körzet munkacsoport döntése: A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemlélteformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet magas pontszámot kapott, ám a vita során elhangzó további érvek alapján a körzet munkacsoportja végül nem javasolta szavazólapra azt. A döntés oka, hogy a Baross utcán ezen a szakaszon két zebra is található egymáshoz közel, a Vajdahunyad utca Baross utcáról lekanyarodó részére gyalogátkelőhely kiépítése pedig balesetveszélyt okozhat az út közepén megállásra kényszerülő autók miatt. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36