NINCS    KÖRZET
Egy erre alkalmas utca a kerület belső részében. Ez a későbbiekben meghatározandó

Utcalezárás a Bacsó Béla utca mintájára

Milyen problémára jelent megoldást?

Fák telepítésével a mikroklíma javítása, alacsonyabb lég- és zajszennyezés valamint közösségi tér a gyerekek és a pihenni vágyók számára.

Megoldási javaslat leírása

Egy erre leginkább alkalmas utca lezárása az autóforgalom elől és átadása a kerékpáros és gyalogos forgalomnak. A továbbfejlesztése több háztömb összekapcsolása a Barcelonai szuperblokkok mintájára.

"Bevásárlólista"

Fával ültetett ládák a lezáráshoz az út két oldalán.

Társadalmi részvétel

A faültetés, aszfaltfestés és egyéb közösségi rendezvények keretein belül lehet bevonni a lakosságot.

Dilemmák, kockázatok

Ebben a részben az ötlet beküldője nem adott meg semmit.

Csatolmányok

Az ötlet beküldője nem csatolt semmit.

Térkép

Hivatal visszajelzése

Az ötlet nem tartalmazott konkrét helyszínt, ezért azt mindhárom körzet munkacsoportja vizsgálta és első körben szavazólapjukra javasolták. A következő lépésben a városfejlesztésért felelős cég munkatársaival közösen dolgoztak tovább az ötleten. A szavazólapra konkrét helyszínnel kiegészítve kerülhetett volna, hogy a lakosság pontosan tudja, mely terület lezárására szavaz, ám ezt a részvételi költségvetés szűrési folyamatában nem volt lehetőség részletesen, a forgalomtechnikai elvárásokat kielégítően vizsgálni. Az önkormányzat folyamatosan vizsgálja az újabb utcalezárások lehetőségét olyan területeken, ahol azok sem forgalmi, sem lakossági problémát nem okoznának, ezért a munkacsoportok végül azt a döntést hozták, hogy ezt az ötletet nem javasolják a részvételi költségvetés szavazólapjára. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36