NINCS    KÖRZET
Üllői út 8. kerületi része

Bokrok az Üllői út mentén végig

Milyen problémára jelent megoldást?

rossz levegő, nyáron a csak nagy betonfelület miatt melegebb van, gyalogosok a szmogban, porban kell, hogy sétáljanak

Megoldási javaslat leírása

Üllői út mentén, ahol vannak a fák különálló kis részekben, ezeket a részeket összenyitni - betont felverni, erre megfelelő földet rakni/ földet cserélni és bokrokat, cserjéket ültetni végig, amik bírják a városi környezetet. Így nőhetne a zöldfelület, tehát javulhatna a levegő összetétele, a bokrok fel tudnák fogni a port, szívesebben sétálnának az emberek erre.

"Bevásárlólista"

Betonfeltöréshez eszköz + munkabér Új föld/földcsere Bokrok, amiket elültetnék Ültetéshez eszközök (ásó, gereblye stb.) Ültetéshez víz

Társadalmi részvétel

Az ültetésbe be lehetne vonni az embereket, ahogy tavaly is próbálkoztak az üllői mindkét oldalán, azonban annak az eredménye elég csekély volt, nem volt hosszantartó. Ha nagyobb felületen és olyan növényeket ültetnénk, amelyek "bírják a strapát", illetve a talajt is megfelelő minőségűre fejlesztjük, akkor nagyobb lenne a sikerfaktor :)

Dilemmák, kockázatok

vezetékek a beton alatt

Csatolmányok

Az ötlet beküldője nem csatolt semmit.

Térkép

Hivatal visszajelzése

Az Üllői úti járdaszakasz a Főváros kezelésében van. A kivitelezés a közművek elhelyezkedése miatt nagyon komplex és költséges, fenntartása pedig számottevő folyamatos működési költséget jelent, ezért az ötletet nem javasoljuk a körzet munkacsoportjának vizsgálatára.