III. KÖRZET
Szigony utca 16/B melletti régi óvoda udvarának kinyitása

Zsebpark a Szigony utcában

Milyen problémára jelent megoldást?

Jelenleg üres, elhagyatott udvar hasznosítása

Megoldási javaslat leírása

Bontsuk le a Szigony utca 16/b melletti régi, elhagyatott óvoda kerítését, így megnyitva ezt a kis zöld sarkot a környéken lakók számára. Tegyük rendbe a parkot. Helyezzük ki pár utcabútort.

"Bevásárlólista"

1. Bontáshoz szükséges eszközök. Sitt elszállítása. 2. Tegyük rendbe a már most is egész zöld parkot. 3. Padok, szemetes kihelyezése.

Társadalmi részvétel

Környéken lakók bevonása a bontásba, a park rendbetételébe.

Dilemmák, kockázatok

Ebben a részben az ötlet beküldője nem adott meg semmit.

Csatolmányok

Térkép

Hivatal visszajelzése

Az ötlet helyszínéül javasolt épület az önkormányzat tervei szerint új funkciót kap. Javasoljuk a körzet munkacsoportnak, hogy az ötlet helyszíneként inkább a Szigony utca - Tömő utca sarkot vizsgálja. A körzet munkacsoport indoklása: Az ötlet értékelésekor a körzet munkacsoportja figyelembe vette, hogy a hivatal által végzett szakmai szűrésen más helyszínt javasoltak az ötletnek. A megvalósítás így nagyban eltért volna az eredeti ötlettől, ezért a munkacsoport nem támogatta, hogy ezzel a tartalommal kerüljön a szavazólapra, helyette az önkormányzat figyelmébe ajánlja, hogy a Tömő utca rehabilitációja során törekedjenek a zöldítésre és a zsebpark kialakításának lehetőségére. https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36