I. KÖRZET
Rákóczi tér

I. Józsefvárosi Aszfalt Rajzversenyt a Rákóczi térre!

Milyen problémára jelent megoldást?

szuper közösségi program

Megoldási javaslat leírása

Az aszfalt-rajzversenyhez felosztanánk a Rákóczi tér piac előtti szakaszát (és talán a Bacsó sétáló részét is) egyenlő parcellákra. 3-6 fős csapatokkal lehetne nevezni, egy megadott témában készülnének a rajzok. A barátságos versenyt utcazene kisérné, a nap végén lenne eredményhirdetés - lehetne közönségdíj, és egy józsefvárosi kötődésű művészekből, tanárokból álló zsűri által kiosztott díj is. A Hurrikan Press nagyon szívesen venne részt a lebonyolításban, plakátok nyomtatásában.

"Bevásárlólista"

- jó sok aszfaltkréta - tiszteletdíj a zenei kíséretnek - tiszteletdíj a zsűrinek - tiszteletdíj a szervezőknek: 2-3 ember le tudná bonyolítani - plakátok a környező iskolákba, közösségi helyekre - tiszteletdíj fotósnak, aki akár drónos felvételeket is tud készíteni

Társadalmi részvétel

A környező iskolák, óvodák is indíthatnának csapatokat, ha sikerülne az iskolaévben megrendezni a versenyt. Ha jó idő van, egy pár napig csodálhatná mindenki az alkotásokat, sőt, ha sikerül jól dokumentálni, kiadvány, vagy képeslapok is készülhetnének a rajzokból.

Dilemmák, kockázatok

Az egyetlen sarkalatos pont, hogy tényleg eljusson az emberekhez a verseny híre, és hogy meghozzuk a kedvet a rajzoláshoz. Ebben nagy segítség lenne az önkormányzat, aminek van élő kapcsolata a helyi oktatási intézményekkel.

Csatolmányok

Az ötlet beküldője nem csatolt semmit.

Térkép

Hivatal visszajelzése

A körzet munkacsoport indoklása: A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemlélteformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36