Loading...

Városépítőket keresünk!

Ezekben a hetekben egy Magyarországon is példa nélküli program indul: az első gyerek- és ifjúsági részvételi költségvetés!

A Kesztyűgyár Közösségi Házzal és a környékével kapcsolatos ötleteket 12 millió forinttal támogatja az önkormányzat. Azok ötleteit várjuk, akik néha részt szoktak venni a Kesztyűgyár programjain. Várunk ötleteket, várunk zsűrizni, és persze majd a szavazáson is! 

Két óvodában, a Katicában és a Csodaszigetben, valamint a Kesztyűgyárban és a FiDo-ban várunk ötleteket az ide járó gyerekektől és fiataloktól.

Az óvodások ötleteire összesen négy millió forint lesz majd – ők egy tündérmese keretében, játékosan térképezik fel az óvodát, megbeszélve, hogy miken szeretnének változtatni. A FiDo ifjúsági központ programjaival és környékének (Koltói Anna tér) fejlesztésével kapcsolatos ötleteket 2025 elején várjuk majd, később jövünk a részletekkel.

A Kell egy csapat! programot azért hoztuk létre, hogy támogatni tudjuk a kerületi gyerekek és fiatalok által kitalált programötleteket. 

Első körben a Józsefvárosi Önkormányzat összesen 2 millió forint támogatást ad erre a célra. 

Egy-egy ötlet maximum 199.999 forint támogatást nyerhet el.   

Ez a program a JóKer – Józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program része. Hallottál már róla? Ha még nem, itt az idő, hogy megismerkedj vele.

Figyelmedbe ajánljuk:

Megkezdődött a legkisebb városépítők első munkanapja a Katica óvodában
Megkezdődött a legkisebb városépítők első munkanapja a Katica óvodában
Városépítők! Kreatív Sarok
Városépítők! Képzelet Színháza
Városépítők! Társasjátékozás
To top