Loading...

Nappali programok hajléktalan emberek számára

Nappali programok hajléktalan emberek számára

Milyen problémára jelent megoldást?:

A hajléktalanellátó intézmények nem tudnak tartalmas nappali elfoglaltságot biztosítani a szolgáltatásaikat igénybe vevőknek.

Megoldási javaslat leírása:

A hajléktalan emberek nappali ellátását végző intézményekkel együttműködésben olyan programok szervezése, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítanak az érdeklődőknek, segíthetik az együttélés konfliktusainak csökkenését, és lehetőséget biztosítanak a szociális szolgáltatások, az önkormányzat és az érintettek közötti kapcsolat megerősítésére, a további együttműködés alapjainak megteremtésére.

A részvételi költségvetésben meghatározott költségkeret különböző fókuszú programok megvalósítását teszi lehetővé: képzések, foglalkozások, olvasókör, tematikus séták mellett közös használatú helyiségek rendbetétele, festése, közösségi kert létrehozása, vagy akár az intézmény előtti közterület rendezése, fejlesztése.

A programok az intézmények és az érintettek igényei szerint szerveződnének többek között önkéntesek bevonásával, amely jó lehetőséget biztosít a  társadalmi érzékenyítésre is.

Helyszín:
To top