Loading...

Mikroparkokkal a nyári hőség ellen

Mikroparkokkal a nyári hőség ellen

Ötlet leírása:

A város sűrű, felszínhez közeli közműhálózata sok esetben nehézzé teszi a fásítás lehetőségét olyan utcák esetében is, ahol a járda szélessége egyébként lehetővé tenné azt. A terv célja, hogy kipróbáljuk olyan magaságyások telepítését, amelyek egyszerre szolgálnak ülőfelületként és nyújtanak árnyékot a közlekedőknek.

A becsült költség néhány darab mikropark telepítését, továbbá ezek egyéves fenntartási költségét fedezi a Dankó, Karácsony Sándor, Magdolna és Lujza utcákban. A telepítésre kerülő mikroparkok pontos számának meghatározása a kiválasztott helyszínek pontos vizsgálatát követően  lehetséges.

Megjegyzés: A mikroparkok létrehozásának és karbantartásának tapasztalatait hasznosítva a jövőben a Józsefvárosi Önkormányzat a köztér örökbefogadási program bővítését tervezi, melyben lakóközösségek jelentkezhetnek mikorparkok telepítésére és fenntartására, hogy a különböző utcák adottságainak megfelelően tegyük élhetőbbé Józsefváros utcáit.

Helyszín:
 
Eredeti, beküldött ötlet(ek):
Az eredetileg beküldött ötleteket a lakossági munkacsoportokkal együtt átdolgozta az Önkormányzat, ezért azok javasolt helyszíne, tartalma módosulhatott. Az eredeti ötletet itt látod:

Mikro parkok "magaságyásban"

Hősziget jelenségre jelent megoldást. Zavar a zöldfelület hiánya és nyáron az [...]
Javasolt helyszín: Szélesebb utcákon (Dankó/Karácsony Sándor/Baross).
Beküldve:
To top