Loading...

Kutyás közösségfejlesztő programok szervezése

Kutyás közösségfejlesztő programok szervezése

Milyen problémára jelent megoldást?:

A kerület köztisztasági problémájához nagyban hozzájárul a szűk városi térbe szorult kutyázás kulturált lehetőségeinek hiánya, a kutyatartók eltérő hozzáállása a közterületek használatához.

Megoldási javaslat leírása:

A városi térbe szorult kutyázás okozta problémák nem oldhatóak meg büntetéssel és a köztisztasági kiadások növelésével. Szükséges a hatékony és célzott kommunikáció és a bevonás erősítése.

A terv szerint a Józsefvárosi Önkormányzat rendezvények, akadályversenyek, kutyás bemutatók, képzések, műhelyek és lakossági fórumok szervezésével segítené a kutyás közösségek kialakulását. Az önkormányzat az elmúlt években számos ilyen programot indított, ám a Csarnok negyed területén alig láthatóak az eredmények, mert nem áll rendelkezésre olyan tér, ahol a kutyatulajdonosok találkozhatnak. Előrelépést jelentene, ha maga a kutyás közösség is láthatóbbá válna és együtt keresné a megoldásokat problémáira.

A helyi csoportok motiváltak környezetük tisztán tartására és más kutyatulajdonosok figyelmeztetésével csökkenthetik a szabályszegések számát, valamint példát mutatva ösztönözhetik a kutyatulajdonosokat a közösségi együttélés szabályainak betartására. Az események szervezésébe bevonhatóak a már működő szervezetek, vállalkozások és társasházak is.

Helyszín:
To top