Loading...

Környezettudatos hulladékkezelés támogatása

Környezettudatos hulladékkezelés támogatása

Ötlet leírása:

A terv célja, hogy egy olyan mindenki által hozzáférhető adatbázis jöjjön létre, amelyben a lakosok megkereshetik a hozzájuk legközelebb eső hulladék-hasznosítási lehetőségeket, például adományboltokat, elem- és akkumulátorgyűjtőket, üvegvisszaváltókat, komposztládákat. A infotérkép létrehozása közösségi adatgyűjtéssel történne és az önkormányzat honlapja biztosítaná hozzá a felületet.

A hulladék-hasznosítás alapja a szelektív hulladékgyűjtés, amelyre adott is a lehetőség azokban a társasházakban, ahol már megtörtént a szelektív hulladékgyűjtő igénylése. A szelektív gyűjtés szabályaival azonban nincs mindenki tisztában, ezért az újrahasznosítás során problémát jelent a nem megfelelő hulladék szelektálása és a nem kellően tisztított hulladék fertőtlenítése. A Józsefvárosi Önkormányzat társasházi tájékoztató plakátot szerkesztene a szelektív hulladékgyűjtés alapelveiről és szabályairól, valamint az infotérkép elérhetőségéről, amelyet korlátozott számban le is gyárt, majd kihelyezi az ezt igénylő társasházakba.

Helyszín:
 
Eredeti, beküldött ötlet(ek):
Az eredetileg beküldött ötleteket a lakossági munkacsoportokkal együtt átdolgozta az Önkormányzat, ezért azok javasolt helyszíne, tartalma módosulhatott. Az eredeti ötletet itt látod:

Környezettudatos hulladékkezelés támogatása társasházi plakáttal

A társasházak háztartási/kommunális kukái hamar megtelnek, gyakran mellé is teszik a lakók [...]
Javasolt helyszín: Népszínház negyed
Beküldve:
To top