Loading...

Fogyatékos ügyi referens felvétele az önkormányzathoz!

Fogyatékos ügyi referens felvétele az önkormányzathoz!

Ötlet leírása:

Az önkormányzatban dolgozó részmunkaidős fogyatékosügyi referens az érintett közösségekkel megalkotott problématérkép és cselekvési terv mentén végezné munkáját. A cél a kerületi közintézmények akadálymentességének felülvizsgálata, az akadálymentes közlekedést segítő fejlesztések előkészítése, és közreműködés a parkok és játszóterek alakításában. A referens feladata a kapcsolatépítés a helyi szervezetekkel, közösségekkel, a tájékoztatás és az érintettek bevonása. A referens figyel a különböző típusú fogyatékossággal élő emberek igényeire és segíti a lakosság érzékenyítését is. A új munkatárs kiválasztásakor előny, ha maga is fogyatékossággal él.

A terv becsült költsége tartalmazza érintett közösségek és szakértők felkérését a közterületi beavatkozások műszaki felülvizsgálatára.

Megjegyzés: A kerület közterületeinek és közintézményeinek teljes akadálymentessége költséges és csak hosszú távon megvalósítható. Az egyéves program célja a probléma felmérése és az érintettekkel való együttműködés kereteinek kialakítása és kipróbálása.

 

Helyszín:
 
Eredeti, beküldött ötlet(ek):
Az eredetileg beküldött ötleteket a lakossági munkacsoportokkal együtt átdolgozta az Önkormányzat, ezért azok javasolt helyszíne, tartalma módosulhatott. Az eredeti ötletet itt látod:

Fogyatékkal élő – mozgássérült és esetenként más sérült – tapasztalati szakértőt alkalmazzon az önkormányzat referensként,

1. Az akadálymentesség hiánya zavar. A fogyatékkal élők nem tudnak sokszor el- és bejutni [...]
Javasolt helyszín: Mivel az Önkormányzat lenne a bázisa, így az I. körzet
Beküldve:
To top