Loading...

Dankó utcai zöldfelület újranyitása és hasznosítása

Dankó utcai zöldfelület újranyitása és hasznosítása

Ötlet leírása:

Az egykor sok pénzből kialakított sportudvar sok konfliktust okozott, mert a telket körülvevő házak lakói nehezen viselték a sportolással összefüggő zajt. A sport helyett ezért magaságyások épültek, amelyek a karbantartás hiánya miatt tönkrementek. Az udvar lezárásával egy nagy zöldfelület hasznosításának lehetősége veszett el.

A sűrűn beépített Népszínház- és Magdolna negyedekben nagyon kevés a közösségi tér és kevés az erre alkalmas, nagy alapterületű önkormányzati tulajdonú telek is, ezért kiemelten fontos, hogy a meglévő zöldfelületek karbantartásával vonzóvá és élvezhetővé tegyük a kerületrészt mindenki számára.

A terv célja az udvar zöldfelületeinek rendbetétele, ülőfelületek kilakítása, a közösségi kertészet lehetőségének újbóli megteremtése. Az udvar olyan tevékenységekhez biztosítaná a teret, amelyek nem zavarják a környéken élők nyugalmát (például sakkozás, jóga, petanque).

Az udvar újranyitását egyeztetés előzné meg, amelyben a lakóközösségek és érdeklődő szervezetek, csoportok mondhatnák el az igényeiket.

Helyszín:
 
Eredeti, beküldött ötlet(ek):
Az eredetileg beküldött ötleteket a lakossági munkacsoportokkal együtt átdolgozta az Önkormányzat, ezért azok javasolt helyszíne, tartalma módosulhatott. Az eredeti ötletet itt látod:

Dankó utcai sportudvar újranyitása pihenő park és közösségi kertként közösségi

Levegő jobbitása, zöld területek hiánya.közösségek hiánya,értelmes szabadidő hiánya, [...]
Javasolt helyszín: Dankó utcai sportudvar
Beküldve:
To top