Loading...

Zöldhulladéklerakó kialakítása

Megvalósítás helyszíne
Szenes Iván tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Sok a zöldhulladék, ami ha leesik, balesetveszélyes, a telep rendezettségét rontja. A tárolók telepítésével lehetőség nyílik arra, hogy a hulladékot elhelyezzék.

Ötlet leírása

Szenes Iván téri kutyafuttató mögött zöldhulladék lerakására alkalmas tároló telepítése (máshol a kerületben erre a célra használt tároló megfelelő ide is- méret, stb).


Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletbeadó által javasolt terület jelenleg illegálisan zöld-és egyéb hulladékok lerakására szolgál, amelynek kezelése komoly feladatot jelent a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) munkatársainak, mert az ismeretlen forrásból származó hulladék rágcsálók elszaporodását teszi lehetővé. A tároló építését azért nem támogatjuk, mert az odakerülő hulladék ellenőrzése és folyamatos elszállítása számottevő többletmunkát jelent, miközben a tárolt hulladék miatt keletkező problémát nem oldja meg. A kertészeti iroda javaslatára az ötletet úgy tudjuk továbbengedni, ha az nem épített tárolóra vonatkozik, hanem a jogos lakossági igényre válaszul, az FKF rendszeres lakossági zöldhulladékgyűjtésének szünetében, késő ősszel, és kora tavasszal a JGK több időpontban ideiglenes zöldhulladékgyűjtő pontokat jelöl ki a telepen, amelyekre a lakosok kihelyezhetik az ebben az időszakban háztartásaikban felgyűlő zöldhulladékot, és a JGK munkatársai tervezetten eltudják szállítani saját telephelyükre. Kérjük a munkacsoport ezzel a módosítással vizsgálja az ötletet.

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top