Loading...

Zöld oázisok – Harminckettesek tere

Megvalósítás helyszíne
Harminckettesek tere
Milyen problémára jelent megoldást?

Az embereket megtartani képes térré válna ez a helyszín, felélénkülnének a vállalkozások és javulna a mikroklíma. Mindenki élhetőbb várost szeretne, amihez le kell lassítanunk a mindennapokban. A zöld megnyugtat, az esztétikus felületek gyönyörködtetnek.

Ötlet leírása

A Krúdy utca és a Baross utca közt minden burkolatot szedjenek fel, nézzék meg a fák telepítésének lehetőségét és hozzanak létre egy valódi, fővároshoz méltó zöld teret, ahol a nagykörút zaját minimum 3 m széles zöldsáv választja el az üzletek teraszaitól. A parkolás kerüljön ki a körúthoz, a házak előtt ne lehessen parkolni ezen a szakaszon. A teret árnyékolni kell fákkal, pergolákkal. Előképeim a Gárdonyi tér és a most megújult Jókai utca.


"Bevásárlólista"

Fák, cserjék, biodiverz évelőágyások, utcabútorok, pergolák, szökőkút, minőségi burkolatok, csak a minimálisan szükséges mennyiségben.

Társadalmi részvétel

Közösségi tervezés, ültetés, festés. A locsolást a környező üzletek gondnoklásával képzelem megvalósítani.

Mellékletek
Képfájl 1 MB
Képfájl 185 KB
Képfájl 1 MB
Képfájl 118 KB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletbeadó által javasolt terület jelenleg aktív szervízút, amelyet a helyi vállalkozások használnak, a megszűntetésére irányuló javaslatot ezért nem tudjuk a részvételi költségvetés keretei között vizsgálni. A területen hamarosan indul a Krúdy Gyula utca megújítása, a projektről itt lehet bővebben olvasni: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/krudy-es-maria-utcak-megujitasa/

To top