Loading...

Zenélő padok a Szenes Iván téren

Megvalósítás helyszíne
Szenes Iván tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Józsefváros számtalan módon járult hozzá a magyar kultúrtörténet gazdagításához, ám ennek köztéri megjelenései szegényesek. Egy ilyen innovatív példa felhívja a figyelmet mindarra a kincsre, amit a kerület képvisel a modern magyar kultúra történetében.

Ötlet leírása

A zenélő pad egyik jó példája Tallinban, Észtország fővárosában valósult meg, a Tallini Dalfesztiválhoz kapcsolódóan. A padra ülve elindul a zene, amely Tallin népzene és dalhagyományából játszik dalokat. A Szenes Iván tér adja magát helyszínként, hiszen egy viszonylag békés, nyugodt park, amely ráadásul a modern magyar könnyűzene-történet egyik legfontosabb dalszerzőjének állít emléket – ez meg is adná a repertoár gerincét. A tallini padok “feltörés-” és rongálásbiztos anyagból készültek, így a fenntartás is viszonylag problémamentes.


"Bevásárlólista"

Zenélő pad megtervezése, kialakítása, legyártása, kihelyezése és fenntartása.

Társadalmi részvétel

Az emberek elsősorban felhasználóként tudnak részt venni az élményben, a pad zenei repertoárjának kialakítása lehet közösségi döntés eredménye.

Hivatkozás
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy a megvalósítás várható költsége nem feltétlenül tükrözi az ötlet hasznosságát, ezért a munkacsoport nem javasolta szavazólapra.
A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top